dissabte, 10 de març de 2012

Només la negociació pot aturar el 29-M

He llegit que el Molt Honorable President de la Generalitat, Artur Mas opinava que la vaga general del dia 29 no aportarà res positiu al país.

Doncs bé, haig d’afirmar que estaria completament d’acord amb ell si aquesta fos una frase inacabada, i el President hagués continuat dient “encara que aquesta vaga sigui legítima i més que justificada, per la manca de voluntat manifesta del Govern del PP d’afrontar una Reforma Laboral que, per necessària, sigui el fruit de l’acord consensuat amb els agents econòmics i socials, per a garantir el seu èxit”.

Hi ha multitud d’arguments per a rebutjar aquesta iniciativa que a manera de reforma intenta aplicar el Govern Popular. Només pels adjectius que el mateix Govern addueix per a qualificar-la, ja mereix una condemna unànime i justifica qualsevol mobilització: agressiva, regressiva, imposada, unilateral, insensible amb els treballadors, etc.

Però hi ha un que ens ha de deixar completament glaçats i que ratlla, sinó sobrepassa, la reducció argumental a l’absurd, ja que estem parlant d’una reforma laboral que produirà més atur, farà decréixer el consum i precaritzarà el mercat laboral, tal i com afirma el mateix Govern.
I tenen raó, perquè segons les dades, durant els últims 15 dies del mes de febrer, aquesta nova norma legislativa que, en comptes de reformar aconsegueix deformar, ha conquerit la fita de 327 expedients de regulació que afecten a quasi 7.000 treballadors i treballadores a Catalunya.

I clar, ara surten les veus per a deslegitimar la vaga i desactivar la mobilització. Que si la imatge exterior quedarà deteriorada, encara que per sí mateixa la reforma laboral ja malmena la confiança que podem traslladar per la demostració de incoherència (l’opinió de molts prestigiosos economistes d’independència constatada coincideix en que aquesta reforma no aportarà res de bo, sinó tot el contrari) o, la més greu per la seva perversitat, que és una protesta en contra dels aturats, en un barroer intent de generar una esquerda social entre  treballadors aturats i en actiu.

Aquesta vaga general no és una bona notícia per a ningú, i en mans del Govern del PP i de la incidència que poden tenir polítics amb responsabilitat com el Sr. Mas està el poder aturar-la.

La paraula clau es negociació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada