divendres, 9 de març de 2012

Dia de...

No tenim prou dies, amb 365, per a dedicar a cada efemèrides o recordatori, perquè cada dia és el Dia de... i, hi ha tants temes que, moltes vegades, les dedicatòries s’han de solapar.
Els dies de..., jo el agrupo en quatre grans grups.

Els comercials, que són aquells que tenen com objectiu incentivar el consum. (Dia del Pare, de la Mare, Sant Valentí, Dia de la Rosa, Dia del llibre, etc.)

Els recaptatoris, que tenen com a finalitat recollir diners per afrontar algun projecte en benefici de la societat. (Dia de la lluita contra el càncer, Dia contra el Sida, etc.)

Els de reconeixement, que ens obliguen a recordar fets, situacions o persones que han contribuït en l’avenç social.

I els reivindicatius, que son aquells que ens fan sentir vergonya pròpia, perquè demostren que a la societat encara li falta molt per assolir els mínims d’igualtat i justícia social. (Dia del nen, contra la fam, drets humans, etc.)

Ahir, 8 de març, celebràvem el Dia de la Dona Treballadora.

De reconeixement o reivindicatiu? Doncs tots dos.

Reconeixement a les dones treballadores que, desenvolupant la seva feina professional, han hagut d’afrontar, i continuen fen-la també, la seva feina com a dona i aquella que tenen atribuïda erròniament pel fet de ser dona, i que no està considerada com a treball.

I reivindicació perquè encara hi ha sectors de la societat (homes i dones) que consideren que el gènere és un factor que marca una diferència professional i social.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada