dissabte, 18 de febrer de 2012

Mercat. La força i l'amenaça com argument, NO

Vull suposar que l’objectiu és demostrar que les seves actuacions i amenaces responen a una necessària justificació de la seva tasca al front d’una de les organitzacions, que no l’única, que “defensa” els interessos dels marxants que, es diumenge, ofereixen els seus productes al mercat descobert de Sant Feliu de Guíxols.

I, per això, no vull caure en la temptació de trencar el diàleg, malgrat que les declaracions que el president d’aquesta associació (repeteixo, no l’única) ha fet a Radio Sant Feliu convidarien a fer-ho per la seva càrrega ofensiva, personal i institucional, per ser irreals, subjectives i fora de lloc.

I és en aquest sentit que em permeto respondre personalment, des de casa meva, intentant no traslladar a la Institució municipal una guerra que aquest senyor vol focalitzar a l’àmbit personal per a carregar contra una decisió que, en contra de la seva opinió, sí respon a criteris objectius, tècnics i en defensa dels interessos del conjunt de ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, entre ells els 6 comerciants de la ciutat que ofereixen els seus productes al mercat del diumenge, i que és la responsabilitat que ens han atorgat les urnes.

És cert, el dia 9 de gener es van convocar a TOTS el marxants, no als representants de les organitzacions de marxants, de quin seria el nou emplaçament del mercat i la nova distribució provisional de les parades, argumentant quins eren el motius, entre ells la seguretat, la dinamització comercial de la zona, la modernització, la visualitat i l’interès col•lectiu de la ciutat, oferint un temps (més d’un mes que s’ha convertit en dos), per a què els marxants poguessin fer aportacions particulars i col•lectives. Fins i tot, aquest president, es va oferir a presentar una contraproposta seriosa que encara estem esperant.

En aquella mateixa reunió ja es van solucionar alguns temes puntuals, malgrat l’actitud bel•ligerant i de greus insults d’algú que va obligar a aquest Regidor a actuar de manera contundent taxativa per a tallar algun brot violent que s’estava flairant.

Des d’aquell 9 de gener s’han solucionat molts serrells i moltes qüestions puntuals, sempre des de la voluntat dels consens. Fins i tot haig de dir que, respectant la professionalitat d’aquests marxants i de la seva opinió, es va oferir (i així s’ha fet públic) un canvi de posicions si el resultat final no fos positiu.

Per aclarir, la decisió de l’Ajuntament es fer més amplia l’anella comercial del diumenge, utilitzant tot el passeig del Mar, Rambla i Placeta Sant Joan com ubicació del mercat descobert. El litigi, que ara alguns volen magnificar, és que les parades del passeig estiguin esquena contra esquena amb molta esponjositat, la qual cosa donaria una major amplitud visual i física a tot el passeig, tal i com defensa l’Ajuntament, o bé mantenir un passadís central, col•locant les parades cara a cara, tal i com defensen els marxants.

Repeteixo, vaig oferir als marxants que si el resultat no fos positiu, deixant un marge de temps per a fer la prova, organitzaríem les parades amb el passadís central com ells proposen, però cobrint la part de darrera de les mateixes amb un tancat uniforme i agradable a la vista. Això és el que aquest senyor addueix, de manera torticera, com el dret a equivocant-se.

Doncs bé, aquesta és la posició “dictatorial” d’aquest Regidor des d’aquell dia 9 de gener, i que mantindrà final dia 11 de març quan es faci efectiu el canvi: parlar, solucionar situacions puntuals, oferir diàleg i consens i, si fos necessari, reconèixer errors i assumir rectificacions.

Segurament la actitud més coherent i no “dictatorial” és la d’aquest senyor que el dijous passat demana, via registre, una visita per parlar amb l’Alcalde i amb mi mateix, i alhora presenta un escrit a Governació per a fer una manifestació de marxants al mig de la Rua de Carnaval de diumenge, en una clara demostració de que per a ell (segur que no per a tots els marxants) la solució a les seves exigències passa per la força, demostrant una falta de sensibilitat amb els seus clients que, no són altres, que els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu, posant fins i tot en perill una dia important com és el carnaval.

De totes maneres, com sempre he fet, continuaré apostant pel diàleg per a solucionar conflictes, sense oblidar que la prioritat és Sant Feliu de Guíxols i els seus ciutadans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada