diumenge, 26 de febrer de 2012

Debat positiu al PSC-Comarques GironinesAhir, en el Congrés del PSC de les Comarques Gironines va haver-hi debat, és a dir, es van exposar diferents punts de vista amb argumentacions i contra-argumentacions. I sempre des de la normalitat democràtica i des del respecte, sense imposicions ni desqualificacions, admetent una necessària pluralitat d’idees i opinions.

Va haver-hi debat i no baralla, perquè només els que estan ancorats en la intransigència d’organitzacions amb pensaments monolítics i formes d’actuar imperatives, poden confondre aquests dos termes. Com deia l’historiador Diaz Plaja, “qualsevol forma d’intransigència es feixisme”.

Per què debat i baralla són dos conceptes netament diferenciats, quasi antagònics; mentre el debat permet extreure conclusions positives i facilita el consens per convicció, la baralla provoca que hi hagi perdedors i guanyadors, ocasionant ferides que fan perdre el temps per a tancar-les.

Per això, ahir, en el Congrés del PSC a Lloret de Mar només va haver-hi debat, frustrant les expectatives i possibilitats d'aquells que, de manera interessada, estaven esperant la venda del titular fàcil basat en la baralla i la confrontació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada