dimecres, 29 de febrer de 2012

Crisi, una maniobra orquestrada

Sembla ser que està molt documentat, segons una informació que em fa arribar un company.
Goldman Sachs és un dels majors bancs d'inversió mundial i responsable directe, amb altres entitats com l'agència de qualificació Moody's, de la crisi actual, i un dels seus majors beneficiaris. A manera de pinzellada, en 2007 van guanyar 4 mil milions de dòlars en operacions que van desembocar en el desastre actual, animant a invertir en productes sub-prime que sabien que era productes escombraries i dedicant-se, alhora, a apostar en borsa pel fracàs dels mateixos.
Com diu aquesta informació, ara mateix s’estan folrant a força d'especulació sobre els deutes sobirans.
Una de les proves, podria ser el fet de les seves maniobres és que Papademos, actual primer ministro grec, no escollit pel poble, va rebre l’ajut de Goldman Sachs, quan era Gobernador del Banc Central de Grècia per a falsejar les comptes del país; i que Mario Monti, actual primer ministre italià, va ser assessor de Goldman Sachs; o que Mario Draghi, president del Banc Central europeu, era el vicepresident per a Europa de Goldman Sachs.
Això ratifica la meva opinió, que he manifestat reiteradament, que rere la crisi s’amaga una estratègia, completament orquestrada, per a fer-se amb el poder econòmic d’Europa.
Com?
1.      Enfonsant als països mitjançant l’especulació, provocant pànic envers els mercats.
2.      Atorgant crèdits als diferents estats, amb el càlcul de que no els podran retornar.
3.      Exigint retallades socials i austeritat amb l’amenaça de la retirada d’inversors.
4.      Provocant rebuig social però, alhora, submissió, amb l’esperança de sortir de la situació el més aviat possible.
Ens hem de preguntar si una actuació com aquesta no mereix una resposta contundent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada