dissabte, 7 de gener de 2012

El Nou Pamplona, a Vic

Canelons de peus de porc amb escalivada de poma”. Això és el que vaig descobrir a la carta del Nou Pamplona, hereu del Can Pamplona al que anava amb el meu pare (fa més 40 anys), a menjar uns “braonets” de xai que encara recordo.

Eren aquells temps que, amb un dos cavalls, els de Barcelona es desplaçaven a la capital d’Osona, Vic, per a passar el dia o, fins i tot, les vacances de Setmana Santa gaudint del Mercat del Ram a la Plaça Major.

I un aprofitava per comprar embotits, per comprar aquells pans de dos quilos al forn de Tona i, en el cas de la meva família, per a gaudir de la gastronomia d’aquell Can Pamplona que ens oferia uns canelons casolans i els esmentats braons rostits.

Han passat més de quaranta anys i si ja no existeix aquella fonda en la que algun any havia passat la Setmana Santa, sí continua existint can Pamplona, ara Nou Pamplona; I si ja no he pogut gaudir d’aquells braonets, sí que he pogut fer-ho d’aquests “Canelons de peus de porc amb escalivada de poma” i d’un plat de “Cap i pota, com la d’abans” que formen part de la carta breu d’un restaurant en el que no fa joc l’indret ni la ubicació amb aquests dos plats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada