dimecres, 30 de novembre de 2011

El poder actual és maia

Sí, cada cop estic més convençut de que els que ostenten el poder (és igual polític o econòmic)  han de ser seguidors dels maia, perquè es l’única justificació possible  per a que les mesures que estan aplicant amb l’excusa de lluitar contra la crisi tinguin cert sentit.

Segons els maia, el 21 de desembre de 2012 es produirà un canvi d’era, que possiblement no el fi del món, i es pot entendre, que no compartir, que els seguidors d’aquesta ancestral cultura utilitzin tots els mitjans al seu abast, per a que es facin realitat les profecies, atacant frontalment l’ordre harmònic establert,  i provocant que la societat trenqui amb el necessari equilibri social generant, alhora, un sentiment de rebuig general que només pot desembocar en confrontació.

Quina capacitat de reacció tindrà la societat quan, de manera agressiva, un petit i minoritari cercle de poder es permet el luxe de furtar la possibilitat de gaudir dels més bàsics drets que s’han aconseguit?

Que esperen que facin els ciutadans i ciutadanes que estan patint una precarietat creixent en ocupació, salut, educació, serveis socials o habitatge?

Com esperen que es canalitzi la indignació de las ciutadania que no tenen la possibilitat de sufragar les seves necessitats més bàsiques?

Possiblement pensen que les teories apocalíptiques, com aquesta, els permeten accedir al selecte cercle dels que tenen el coneixement del que succeeix o del que succeirà i això els donarà més possibilitats de salvar-se, tal com diu l’historiador Paul Boyer, obligant-se de manera fanàticament religiosa a aplicar mesures que es tradueixin en un cataclisme social.

Però crec que el seu càlcul és erroni i si aquest canvi d’era provocat pels poders fàctics de la societat es produeix, no permetrà que ningú gaudeixi de cap immunitat social, ni tant sols els que utilitzen el sense sentit per aconseguir alimentar els seus interessos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada