dissabte, 8 d’octubre de 2011

Objectiu, un Front Portuari Català

“El Govern vol canviar la Llei de Ports per potenciar el lloguer d´amarratges”. Aquest és el titular de premsa sobre la jornada que el Cercle d’infraestructures va organitzar a Begur el proppassat divendres amb la voluntat de debatre sobre la importància dels ports com a motor econòmic del nostre litoral.
Sincerament, vull pensar que va haver-hi més contingut, i que ni l’eix del debat van ser els amarratges  ni que la conclusió d’aquests debats va ser corroborar simplement que la incidència econòmica i social  que l’activitat portuària té sobre el territori, no tant sols sobre el terme municipal en el que està ubicada la infraestructura sinó en tot el seu hinterland, és molt elevada.
I perquè vull pensar també que, coneixent a alguns dels que van ser ponents en la jornada, la seva visió en referència al món portuari català va més enllà de la simple competència d’amarratges que puguin tenir diferents instal·lacions.
És necessari modificar la Llei de Ports per adequar-la a la situació actual amb l’objectiu de dinamitzar l’economia i generar riquesa? La resposta, SÍ.
Però, amb les dificultats que històricament han tingut les voluntats per a modificar les Lleis que regulen l’activitat portuària, en l’àmbit que sigui, no val la pensa afrontar una modificació que ens apropi a un necessari Front Portuari Català? També la resposta és taxativament SÍ.
S’ha de ser molt més ambiciós.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada