dissabte, 15 d’octubre de 2011

No fan res, i ho demostren

Com he dit més d’una vegada, un dels primers plaers de cada matí és llegir la premsa diària en paper, tot i prenent el primer tallat del dia (encara que sigui descafeïnat, amb llet desnatada i sacarina).

Un s’assabenta de tot allò que succeeix arreu del món, bo o dolent, i pot afrontar el dia amb la possibilitat de comentar i opinar de l’actualitat amb coneixement de causa, perquè és cert allò de que “una persona amb informació, és una persona amb opinió”.
Lo que no entenc és el plaer que poden sentir aquells que, suposo llegint les notícies en edició digital i no en paper, ràpidament les transcriuen mitjançant una “piulada” en el Twitter, sense cap comentari ni expressant cap opinió, només plagiant el titular i afegint un link al diari.

No són gaires les conclusions que un pot treure d’aquesta actitud simplista i infantil que utilitzen alguns polítics.
O bé tenen interessos obscurs en l’empresa que edita el diari, o bé intenten justificar la manca d’implicació i l’incompliment del compromís amb la ciutadania que van adquirir a les urnes, fent públic, a través del Twitter, que llegeixen el diari cada dia. Com si això fos un valor afegit!

El que sí demostren són dues coses:

-        Una inactivitat manifesta, perquè estic segur que si fessin alguna cosa en favor dels ciutadans i ciutadanes que els van votar ho publicarien a “bombo y platillo” en el Twitter i, fins i tot, en el diari que ara “linken”.

-        I una manca de seguretat en ells mateixos que els hi impedeix comentar amb rigor i capacitat d’anàlisi aquestes notícies emetent una opinió que, com a mínim, podria tenir algun interès.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada