divendres, 21 d’octubre de 2011

Complicitat del PP amb un altre cop a la Sanitat Pública a Catalunya

Això és lo mínim que un pot exclamar veient l’actitud del PP català tirant per terra una moció que, presentada pel PSC al Parlament de Catalunya, demanava “deixar sense efecte les retallades previstes en el sistema sanitari públic per a l'últim trimestre del 2011".

La lectura que es pot fer de la posició del PP és tan senzilla com preocupant, si un la mira en la clau electoral que tindrà com escenari els resultats del proper dia 20 de novembre. El Partit Popular s’ha de garantir el recolzament de CiU a un possible Govern estatal i, en aquest sentit, és capaç de renunciar als interessos dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya.

La moció del PSC demanava un nou mapa de reordenació de les urgències sanitàries. Rebutjat per l’abstenció del PP.

La moció del PSC demanava també la reordenació de les urgències, atenció continuada i transport sanitari urgent. Rebutjat per l’abstenció del PP.

La moció del PSC demanava l’elaboració d’un nou pla d'activitat en totes les línies del sistema sanitari consensuat amb el consell de direcció del Servei Català de Salut. Rebutjat per l’abstenció del PP.

El PP, que en un principi demanava que no es tanquessin més centres d'atenció primària, d'urgències i de determinades zones d'alguns hospitals fins a l'aprovació dels pressupostos de 2012, va retirar els seus plantejaments.

Fins i tot el PP va renunciar a la seva petició inicial de no rebaixar el sou als professionals de la salut a canvi de “promoure acords amb els representants dels professionals de la salut per minimitzar l'efecte dels ajustos pressupostaris en les retribucions i condicions laborals dels professionals”. És a dir, rebaixar de nou el sou d’aquests professionals però amb el seu consentiment obliga.

Lo que és lamentable és que amb l’actitud incoherent, alhora que amb més que segur  interessada del PP, s’intentarà manipular (espero que de manera infructuosa) l’opinió dels ciutadans sobre el resultat falsament positiu de les retallades que s’estan aplicant sobre la sanitat pública catalana, com si la “presentació, en el termini màxim de 20 dies, d’un informe amb els resultats obtinguts amb les primeres mesures de reordenació dels serveis sanitaris a Catalunya” (tal i com han pactat CiU i PP per a rebutjar la moció del PSC) fos fiable i significativa, veient les queixes ciutadanes que dia a dia qüestionen la qualitat del servei sanitari a Catalunya.

Realment fa por!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada