diumenge, 23 d’octubre de 2011

Circular per la dreta però transitar amb l’esquerra

El proppassat dimecres, vaig obviar tornar de Lleida per la C-25 (l’Eix Transversal), ja que l’experiència de l’anada va ser prou nefasta com per optar no agafar mai més aquesta via fins que no s’acaben les obres al juliol de 2013 ja que, amb tota probabilitat, la pèssima organització d’aquests treballs a la carretera  no millorarà en absolut, el que farà inviable transitar amb les mínimes condicions de seguretat, segons alguns entesos de la mateixa empresa constructora. Però això és un altra història.

Tornant per l’autopista vaig arribar a la conclusió de que el subconscient ens juga bones o males passades (segons qui faci la valoració posterior) i, fins i tot les predileccions polítiques es posen inconscientment de manifest quan un condueix i, malgrat les indicacions de la Direcció General de Trànsit, la majoria dels conductors manifesten una predilecció per l’esquerra.

Circuli per la dreta! és la “machacona” consigna que apareix en els taulers anunciadors i, en canvi, els conductors continuen circulants per l’esquerra.

Transitar políticament amb l’esquerra dona molta més seguretat econòmica i social que fer-ho per la dreta, i això és un fet contrastat veient l’actitud dels ciutadans i ciutadanes,  però aquesta seguretat no té res a veure amb la seguretat en el trànsit rodat, a on la seguretat la dona circular per la dreta, que no és el mateix que circular amb la dreta.

Per això, els responsables de la Direcció General de Trànsit haurien de aclarir mediàticament que a la carretera s’ha de circular per la dreta, per seguretat viària, encara que sempre els recorreguts polítics, també per seguretat, s’han de fer sempre amb l’esquerra.

1 comentari:

  1. Fa vora deu anys que transito a diari per l'A2 i l'AP7 entre Lleida i França. Duc un camió que, xino-xano i sense presses, avança a 102-105 km/h. El que a l'inici era una excepció, ara s'ha convertit en "norma": Tots, tots, tots els cotxes que em trobo anant a menys de la meva velocitat, ho fan pel carril del mig. Com tu, al principi els pitava, a continuació els "guiava" (exactament com ho descrius), i ara ja directament tiro pel dret i segueixo el meu camí, avançant-los per tant per la dreta. Ah! Duc als laterals del camió, i al darrera, un adhesiu enorme amb el mateix lema que usa Trànsit als panells lluminosos: "CIRCULI PER LA DRETA".
    Però és probable que anant pel mig es paguin menys impostos, o se't caigui menys el cabell, perque a pesar del cartell, tots en fan cas omís.

    ResponElimina