dijous, 22 de setembre de 2011

Maneres de fer política


Dimarts 20 de setembre, Comissió Informativa de Règim Intern. El Grup Municipal Socialista presenta dues mocions per a què el Ple Municipal ordinari del mes de setembre reclami solucions per el finançament dels Ajuntaments.

L’objectiu prioritari, mostrar al Govern estatal i al govern de la Generalitat, la unanimitat de l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a l’hora de fer aquesta reivindicació, amb la qual cosa el portaveu del Grup Municipal Socialista planteja la possibilitat de que la moció sigui presentada a l’esmentat Ple com una iniciativa de tot el Consistori, i no com la d’un grup particular (en aquest cas el socialista), per a desprès demanar l’adhesió del resta de grups.

La finalitat clara, reclamar els recursos necessaris per a que la Institució municipal pugui continuar prestant uns serveis de qualitat en benefici del conjunt dels ciutadans i ciutadanes.

Aquí no valen protagonismes, ni fotos, ni medalles mediàtiques. Ni tampoc juguen factors d’altre àmbit representatiu que no sigui el local. Aquí només val que es visualitzi el front comú que fan tots els grups amb representació democràtica, amb independència del colors i sigles, en defensa dels interessos de la ciutat.

S’ha de reconèixer que la proposta del Grup Municipal Socialista va ser unànimement recolzada però, a la vista de les actuacions retratistes que protagonitzen integrants d’alguns grups, podríem afirmar que aquesta postura col•lectiva és una excepció i que, malauradament, no serà l’actitud que planejarà habitualment sobre el dia a dia dels Regidors que conformen el Consistori.

Algun dia els que confonen l’oposició al Govern com la manera de boicotejar el Govern, entenguin que la seva responsabilitat fiscalitzadora del Govern és complementària a la pròpia acció de Govern, haurem donat un pas de gegant per aconseguir la necessària complicitat dels ciutadans entre els seus representants escollits democràticament per a desenvolupar, tant la tasca de Govern com d’oposició.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada