dijous, 15 de setembre de 2011

L’esmorzar també és gastronomia

Ahir, la pregunta d’uns forasters sobre quin era el millor restaurant per a menjar peix a Sant Feliu, em va fer pensar sobre la complexitat de la resposta a una pregunta, aparentment simple.

Quin peix voldria o com li agrada cuinat serien algunes de les dades que necessitaria per a que la resposta hagués sigut coherent i real a l’interès demostrat per aquest personatge i sempre amb el risc del meu gust personal.

Perquè, si a Sant Feliu podem presumir d’uns restaurants de qualitat que serveixen uns productes també de molta qualitat, no tots els professionals de la cuina encerten en el gust personal de cadascú, i així un pot gaudir d’un besuc al forn esplèndid en el restaurant X, sempre al meu gust, i en canvi, no sentir el mateix plaer d’un rap a la marinera que, en canvi, en el restaurant Y és magnífic. I estem parlant del mateix producte i de la mateixa manera recepta culinària.

I en aquest sentit podem parlar de les ofertes més complicades, que podrien ser a les d’un dinar o d’un sopar, fins a les més senzilles que sempre obviem del catàleg gastronòmic i que podem ubicar a l’hora d’esmorzar, per exemple.

Començar el dia amb un bon “mini” de pernil té el seu lloc (Can Saura), que no ha de coincidir en el fet de sopar un bon plat de pernil (Rey del Jamón), i que tampoc coincideix en el fet de que l’entrepà sigui un “bocata” més gran (Tramontana) o més petit (Gaviota), de la mateixa manera que un simple “mini” de fuet (Xus), de xoriç (Tirol), de pernil dolç (Nuria), de botifarra negra (CCVilartagues) o de sobrassada (Anna) també té el seu establiment específic, d’acord amb la subjectivitat del gust personal, en aquest cas el meu.

I l’oferta és molt més àmplia, que ens permet afirmar, de manera contundent, que des del visitant ocasional de Sant Feliu de Guíxols fins al veí permanent, tenen resposta de qualitat, de diversitat i a qualsevol franja horària a totes les exigències gastronòmiques que desitgin.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada