diumenge, 4 de setembre de 2011

El patchwork, un art que mereix impuls i reconeixement

Patchwork en anglès i treball d’apedaçar en català; traducció pràcticament literal que no correspon a la realitat, tal i com vaig pogué comprovar al concurs que, d’aquesta tècnica, va organitzar l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols en el marc de la III Fira mediterrània de Patchwork.

Possiblement al segle IX a. de C, quan estan documentats els primers treballs de “pegat”, seria una tècnica no tan sols d’embelliment sinó també de necessitat tèxtil, però ara és una tècnica d’art impressionant, amb obres dignes d’estar exposades en qualsevol museu o galeria d’art de qualitat.

Imaginació, creativitat i bon gust són el fruit del treball de les artistes que creen bellesa amb la tècnica del Patchwork. Malauradament, segons em comenten les activistes d’aquest art, al nostre país la pràcticament totalitat són dones, malgrat que e l’estranger molts homes es dediquen a fer obres.

Tot i veien les creacions de l’exposició al Monestir, el Patchwork és una tècnica creativa que mereix una atenció especial i ser considerada com quelcom més que una manera d’aprofitar retalls de roba.

Repeteixo, és art.

1 comentari: