dilluns, 19 de setembre de 2011

100 dies d’un pacte sòlid de Govern


11 de juny de 2011. Es constitueix l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols desprès de les Eleccions del 22-M, amb un Govern recolzat per CiU i PSC.

Cent dies desprès, aquell pacte sustentat per la il•lusió però també, perquè no dir-ho?, envoltat de cert escepticisme, ha respòs a les expectatives; i el convenciment que tenien els gestors de l’acord de Govern de que era la millor solució pels interessos de la nostra ciutat, s’està ratificant dia a dia.

Tothom vol governar, entenent que la seva opció programàtica i personal és la millor, però el resultat que sorgeix de les urnes marca l’aritmètica representativa, i són els polítics electes els que han d’interpretar la voluntat sobirana del poble, i quina és la responsabilitat per la que el poble els ha fet confiança.

Aquell 22 M, uns van ser cridats per assumir el pes de la fiscalització del Govern des de l’oposició (6+1+1+1); altres, el pes de formar Govern per ser la llista més votada, encara que no amb prou majoria (7); i els altres, el pes de donar estabilitat a un possible Govern Municipal (5).

Podria semblar difícil, però tenint clar que la decisió ha de prioritzar els interessos dels ciutadans i ciutadanes deixant en segon termini els particulars i partidistes, la configuració d’un pacte de Govern es simplifica, malgrat l’actitud d’aquells que no han entès quina és l’important responsabilitat que el poble els ha confiat per a que la desenvolupin des de l’oposició.

L’aposta ha estat guanyada amb escreix, i estabilitat, col•laboració, empatia, lleialtat o transversalitat són conceptes que estan dins de la normalitat d’aquests cent dies de Govern Municipal i de la gestió dels 12 regidors que el conformen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada