dissabte, 20 d’agost de 2011

Vomitives i condemnables paraules d’un dirigent polític

No ser si el que va dir Josep Guia en el decurs de la conferència del Diputat General de Guipúscoa Martín Garitano, es pot considerar apologia del terrorisme o no; s’ha de veure el context de la intervenció que va provocar que aquest dirigent de SI advoqués per la continuïtat i no dissolució de la banda terrorista ETA.

El que no hi ha dubta és que l’opinió ratlla la indecència, més quan, sempre segons la notícia, en Garitano no condemnava cap atemptat però sí reconeixia l’errada dels que es van perpetrats per ETA a Catalunya.

Ara que sembla que la banda terrorista ETA, desprès de molts anys de provocar dol (també a Catalunya) està en vies d’extinció i que, fins i tot, la majoria de l’esquerra abertzale reclama la seva dissolució definitiva i, apostant per la via política per aconseguir els seus objectius, rebutja la violència, surt un inqualificable personatge defensant la continuïtat dels que van provocar la mort, per exemple, de 21 persones a l’atemptat d’Hipercor a Barcelona, com reconeixia en aquell moment el propi Garitano.

Conec a molta gent de SI, i estic plenament convençut de que les nostres diferències ideològiques o de conceptes sobiranistes no impedeixen una coincidència en el rebuig a la violència i en la condemna del terrorisme i que, al igual que jo, consideren vomitives les paraules i actituds com les del Sr. Guia.

Un ha de ser bel•ligerant amb les polítiques recessives que, amb seguretat, voldrà aplicar el PP si arriba a governar Espanya. Però aquestes polítiques s’han de confrontar des de la legitimitat que dona la representativitat democràtica, des del diàleg i des de l’obligació a respectar les regles del joc d’un estat de dret, mai des de la violència i el terror com ha fet ETA i, com sembla, desitja que continuï fent el Sr. Guia.

El diàleg mai es pot donar per acabat perquè, donar per liquidat el diàleg és, com argumentaven els feixistes per a justificar la violència, obrir la porta a les armes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada