dijous, 18 d’agost de 2011

Turista amb patent de cors

15:30 hores, Volta de l’ametller. Cotxe descarregant gent i estris de platja al ben mig de la carretera, en plena corba, impedint la visibilitat dels vehicles que venen en sentit contrari, generant un veritable perill circulatori.

Amb educació exquisida un conductor damnificat per la situació li demana que pugi a la vorera o que estacioni correctament (perquè hi ha lloc per aparcar).

La resposta, prepotent i amb superioritat. – Soc turista i haig de descarregar!!! Passa algo?.

Doncs sí que passa, Sr. Turista.

Sant Feliu li ha obert les seves portes per a que gaudeixi del nostre entorn, de les nostres costums, de les nostres festes, del nostre paisatge, de les nostres platges, de la nostra cultura o del nostre Festival, entre d’altres meravelles.

La gent de Sant Feliu li vol fer partícip de Sant Feliu i de les seves costums, i vol gaudir de la seva companyia i que vostè gaudeixi de la nostra.

Però això no significa que haguem de renunciar a la personalitat guixolenca i que haguem de supeditant-se a les exigències típiques del turista que creu que el ser turista, li dona el dret a exigir el servilisme dels ciutadans i ciutadanes del seu destí, i que intenta imposar les seves costums envers les autòctones.

De la mateixa manera que, en temporada turística, Sant Feliu no es converteix en una ciutat sense llei, ni el turista, quan adquireix la condició de turista ocasional o habitual, no té patent de cors i ha de respectar les normes bàsiques de comportament, perquè la convivència no és un tema temporal sinó de quotidianitat de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada