diumenge, 28 d’agost de 2011

Referèndum Constitucional,sí

Era molt dificultós i pràcticament impossible que la Constitució espanyola fos modificada atenent a la voluntat de la ciutadania.

I ara, d’una manera aparentment unilateral i voluntària, però només atenent a les exigències dels “maleïts” mercats, la majoria política del país, és a dir, PSOE i PPS han decidit sotmetre’s a les “recomanacions” de l’eix franco-alemany i modificar la Carta Magna.

Ja no val tenir en compte les voluntats reals dels ciutadans i ciutadanes, ni el respecte al sistema democràtic, ni el necessari consens social qualsevol llei de Lleis com és una Constitució.

Ara manen els que maneguen el “vil metall”, que són els mateixos que van provocar la crisi i que ara entenen que, “per interès de la majoria”, la majoria (treballadors i treballadores) ha de sufragar i expiar les malifetes de la minoria (especuladors i gran capital), renunciant als elements més bàsics que conformen l’estat del benestar, que és la conseqüència més notable que persegueix aquesta reforma constitucional.

És normal que no s’atreveixen a supeditar l’esmentada reforma a un referèndum, perquè` saben i són conscients de que el resultat d’una consulta mitjançant sufragi universal seria contrari als interessos dels que els hi marquen la política econòmica i social que no tenen en comte les veritables necessitats de la societat.

32 anys desprès de l’aprovació de la Carta Magna no es pot fer una modificació sense debat i sense contemplar els canvis que mereix aquesta Llei i que, paradoxalment, feia inviable l’aplicació, per exemple, de l’Estatut de Catalunya referendat per la majoria del poble català, i que ara, la invisibilitat dels “mercats”, fa possible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada