diumenge, 14 d’agost de 2011

No volem “turisme de borratxera”

Ens separen escassament 20 kilòmetres i sembla que els successos que envolten l’actualitat turística de Lloret de Mar siguin molt llunyans i que la situació no tingui cap incidència més enllà dels seu terme municipal.

Ahir, sense anar més lluny, des del seguiment que de la notícia s’està fent des de tots els mitjans de comunicació, un turista “normal” manifestava la seva intenció de fugir d’aquest lamentable espectacle provocat pel denominat “turisme de borratxera” i marxar a altres indrets. No parlava de traslladar-se a Blanes, Tossa o Sant Feliu, per esmentar poblacions properes. Ni tan sols apuntava un altra municipi de la Costa Brava. Decidia marxar a la Costa Daurada, com si la ciutat de Barcelona marquès el punt diferencial entre diferents tipus de turisme.

A Sant Feliu no volem aquest turisme i no aspirem, ni de bon tros, a acollir-lo un cop les actuacions que es faran des de Lloret per eradicar-lo, obligarà a aquests individus a buscar altres llocs per a portar a terme la seva particular i incívica manera d’entendre les vacances.

I hem de dir-ho ben fort, i hem de exigir als municipis del nostre entorn que també manifestin els seu rebuig. Perquè si bé és cert que aquest tipus de gent fan créixer els ratis d’ocupació i marquen, possiblement, els índex d’èxit d’una temporada turística, també ho és el fet de que desvirtuen el turisme de qualitat, que és el que consolida realment l’industria turística d’una zona determina. És el “pan para hoy y hambre para mañana” envers la subsistència sostenible.

No podem permetre que aquesta sigui la imatge que traslladem a l’exterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada