dijous, 11 d’agost de 2011

Incivisme promocional sobre rodes

Una de les eines que utilitzen les empreses per a implantar les seves estratègies de Màrketing és la denominada promoció, que canalitza les vies de comunicació per aconseguir que el client potencial recordi i compri un producte determinat.

Tots els mecanismes valen, no només els publicitaris, encara que la publicitat i les relacions públiques són els més utilitzats per a traslladar a l’exterior una imatge del producte o de l’empresa que generi empaties.

Un dels exemples més clars d’aquesta tècnica són els vehicles que porten visible el logotip del producte o eslògans sobre el mateix i que, conduits per personal de l’empresa fan una promoció dinàmica, visual i presencial, conjugant la publicitat i les relacions públiques.

Però normalment, la conscient publicitat que porta el vehicle no està acompanyada per una necessària conscienciació del personal que el mou, convertint-lo en una eina publicitària presentada per uns treballadors que desconeixen la seva veritable tasca com a personal de promoció.

El perill que això suposa per l’empresa acostuma a ser demolidor i, segons estudis, l’impacte que genera una mala praxis d’un conductor d’un vehicle d’aquests tipus, pot incidir de manera molt negativa en la compte de resultats d’una empresa.

Per això, quan veig camions de begudes al mig del carrer o aparcats al ben mig d’un pas de vianants, impedint el pas de persones o de vehicles particulars, em pregunto si un ciutadà afectat serà un client d’aquest producte.

O bé, per exemple, quan el conductor d’un vehicle comercial serigrafiat d’una marca determinada ho fa incívicament, segur que està provocant un rebuig a allò que indica la serigrafia.

Les empreses, per interès propi, haurien de tenir cura d’aquesta situació, apostant per a què els treballadors que controlen la seva publicitat sobre rodes siguin conscients de que la seva tasca té una incidència molt més enllà que la de traslladar la marca d’un lloc a l’altre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada