dissabte, 2 de juliol de 2011

Un irresponsable intent de manipulació

És curiós, però un dels pocs alcaldes, ara ex – alcalde, que no es va solidaritzar amb els treballadors i treballadores del seu Ajuntament reduint-se el sou ara fa un any, feia sortir de cop la seva “vena” solidària i qüestionava de manera visceral, encara que contradictòria, les remuneracions dels polítics municipals, fins i tot fent apologia del moviment d’indignats.

Capitanejant una creuada sense sentit, i posant motes a l’axioma de que “el treball s’ha de remunerar” - principi que ell mateix aplicava i que el proppassat dijous, en el decurs del Ple Municipal, continuava defensant - va encetar un debat amb l’únic objectiu de, manipulant l’opinió pública, generar una confrontació social injustificable de qui ha assumit, en algun moment, responsabilitat de Govern.

És cert que els polítics sempre tenim la temptació d’apel•lar a les emocions per aconseguir recolzament popular, però s’ha de ser curós a l’hora d’utilitzar la demagògia amb temes prou sensibles com aquest que, amb seguretat, tindran un ressò inicial però que a la llarga només generaran desconcert i desafecció.

I quan la política i els polítics són una de les preocupacions per part de la ciutadania, és demostrar irresponsabilitat política manifestar-se en contra de la mateixa política i qüestionar a les persones (no la seva tasca com hauria de ser) que dediquen el seu temps a desenvolupar la responsabilitat que els ciutadans els hi han encomanat a través de les urnes.

Uns pocs minuts de glòria van servir per a generar dubtes sobre l’honradesa dels polítics municipals i sobre si les remuneracions que perceben són adients amb la responsabilitat que tenen i amb el temps que li dediquen. Per cert, remuneracions que són públiques i que responen a la dedicació i a l’assistència.

A tots aquells que per desconeixement, que no és el cas d’aquell ex –alcalde, qüestionen la tasca del polític local haurien de passar 24 hores al costat d’un alcalde o d’un regidor per a comprovar si la feina que fan està reconeguda més enllà de la satisfacció que representa donar resposta a la confiança dels ciutadans i ciutadanes.

Segur que s’acabarien les actuacions estel•lars d’alguns polítics que utilitzen una oratòria manipuladora, encara que sigui sobrecarregada i buida de contingut, per a saciar els interessos propis amb decisions i opinions induïdes, basades en fal•làcies i arguments aparentment vàlids que, un cop analitzats, són invàlids i simplistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada