dijous, 7 de juliol de 2011

Un dia qualsevol

Aquests últims dies, un cop s’han constituït els nous Ajuntaments desprès de les Eleccions Municipals del 22 – M, un dels temes amb més projecció mediàtica i que ha merescut l’atenció induïda de molts ciutadans i ciutadanes, han estat les percepcions econòmiques que rebran els polítics locals. Debat incòmode i demagògic, sobre tot quan, de manera malintencionada, s’obvien conscientment els elements que han de marcar objectivament la valoració d’una feina remunerada, com és la dedicació i la productivitat.

Podria opinar des de la generalitat de la gran majoria de ciutadans i ciutadanes que han decidit dedicar part de la seva vida personal a la política local, però vull fer-ho des de la proximitat de la meva població, i no només dels 12 regidors del Govern, sinó de tots els 21 regidors que conformen l’Ajuntament i que, estant governant o formant part de l’oposició, ocupen un gran espai del seu temps personal i professional al servei de la ciutadania.

Pot ser un dia qualsevol i a les 8 hores, aproximadament, arribar a l’Ajuntament per a tenir la primera reunió del dia i, seguidament, marxar cap a les instal•lacions de Guíxols Desenvolupament i despatxar amb els tècnics municipals, que des de les 8 estan preparant els diferents temes de gestió.

És difícil oblidar la trucada a quarts de 3 de la matinada d’un camioner que, afiliat a l’UGT, em demana assessorament per un problema que ha tingut a Alemanya.

Tres reunions amb una Associació i uns ciutadans per, a les 12, estar al Tribunal Laboral de Catalunya, a Girona, per a intervenir en un conflicte laboral que, per aconseguir arribar a un acord, continuarem tractant d’aquí 3 setmanes..

A les dues, arribo a temps per a parlar amb un ciutadà que m’ha trucat mentre tornava cap a Sant Feliu. Sort del mans lliures!

A la tarda, una reunió amb una Associació, preparació de documentació laboral i, a la nit, un acte de partit.

Això sí, he pres 4 o 5 cafès, tots ells parlant de feina. He dinat un plat de calamars molt bons, parlant de feina, amb 3 o 4 trucades entre mig, i he sopat un “bocata”, parlant també de qüestions municipals.

Arribar a casa passades la 1 de la matinada del dia següent, prou cansat alhora que satisfet per la feina (sarna con gusto no pica) desitjant que cap conductor o mariner no tingui cap problema i em deixi dormir fins a les 7 del matí per a tornar a començar el ia amb empenta.

I aquí no val allò de dir “que arribi aviat el cap de setmana”, per què el dissabte tinc una presentació i casament, i el diumenge, em sembla, que s’ha d’anar a una inauguració.

Sí, així pot ser l'agenda transparent (que ho és, canviant els noms i les particularitats personals i professionals), d'un regidor de l’equip de Govern de Sant Feliu de Guíxols i que, tothom estarà d’acord, objectivament mereix una compensació adient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada