dissabte, 2 de juliol de 2011

Indignat

Tots tenim alguna raó per estar indignats. Cadascú per un motiu, diferent o similar encara que de diferent intensitat que el del veí. Treball, seguretat, comparativa social, política, habitatge, salut, impostos, preus, i un llarg etcètera de qüestions indignants que sumarien amb tota seguretat, i només a Espanya, més de 46 milions de motius, tants com a habitants. “Tants caps, tants barrets”.

Però, contra qui dirigim la nostra indignació?. A qui exigim que posi “draps calents” per alleujar les conseqüències que provoca que estiguem en una fase indignada?

El natural és aixecar-se contra el poder democràticament establert i canalitzar la nostra indignació contra el qual té la responsabilitat electa de dirigir el país.

Amb tota seguretat, estereotipar a la classe política com a causant de tots els mals, posant en el mateix nivell polítics honests i a malfactors que prostitueixen la política (que per sort són pocs), no és just però pot arribar a ser comprensible.

Però el realment perillós és culpabilitzar al sistema polític democràtic basat en un règim de llibertats dels motius que han provocat aquesta indignació generalitzada que, humilment opino, crec té una gran dosi conjuntural; perquè l'alternativa a la llibertat no és una altra que la que alguns han combatut durant 40 anys, és a dir, la dictadura.

És cert que hem d'avançar perquè els mecanismes permetin que la democràcia vagi adequant-se a les inquietuds, necessitats i exigències de la ciutadania.

I és obligat que des d'aquesta mateixa mecànica es pugui donar la resposta més àmplia possible a la pluralitat de pensament del conjunt de la ciutadania, però sense oblidar mai que el sistema democràtic es basa en la voluntat de la majoria reflectida a través de les urnes.

Però és indignant, i per això em sento INDIGNAT, contra aquells que de manera interessada, amagant-se sota el paraigua d'una indignació conjunturalment provocada per la complicada situació política, econòmica i social que estem sofrint en l'actualitat, intenten fer-nos retrocedir i posar en perill el que s'ha avançat en llibertat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada