dissabte, 26 de març de 2011

Jo inauguro, tu inaugures, ell ... , encare que sense mèrits


La reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General (LOREG) ha fet canviar els esquemes i plans de campanya per a les properes eleccions municipals, i aquells que ostentant el poder comptaven amb el factor inauguració com valor afegit a la seva promoció electoral, es troben que durant els dies més propers a la data de votació no podran fer ostentació pública dels seus suposats mèrits.

Aquesta normativa ha distorsionat els calendaris de campanya i pre-campanya electoral, i les inauguracions mediàtiques s’han hagut d’avançar substancialment en el temps, arribant a produir-se situacions que només poden qualificar-se com esperpèntiques. i que porten al ridícul més profund als seus protagonistes.

Col•locació de primeres pedres, inauguracions d’obres inacabades, o la presentació de projectes, o de pre-projectes o, fins i tot, de pre-pre projectes estan a l’ordre del dia, i s’han convertit en actes habituals que, en molts casos, es converteixen en un insult a la intel•ligència dels ciutadans i ciutadanes, que són l’objectiu d’aquestes actuacions.

Però si hi ha un acte que es pugui titllar d’absurd, que deixa en evidència la talla dels protagonistes i que és un manifest menyspreu vers els votants, és la inauguració d’una instal•lació que està finalitzada i en ple funcionament fa un any, com és el cas de l’Escola Bressol de Sant Feliu de Guíxols que ara inaugura l’actual Govern Municipal, quatre dies abans de que es convoquin oficialment les Eleccions Municipals, i quatre dies abans de que ja no es puguin aprofitar de manera partidista i electoralment les obres de Govern.

Un projecte d’Escola Bressol que, per aconseguir fer-se realitat, va precisar de molts esforços de la llavors Regidoria d’Educació del PSC.

Una Escola Bressol que es va fer realitat amb el Govern encapçalat pel PSC, i que ara intenten capitalitzar els que van provocar la moció de censura que els va catapultar al poder (CiU i Tots per Sant Feliu).

I un Escola Bressol constatadament necessària com sempre havia defensat el PSC, i que ara CiU, que és el 50 % del Govern Municipal, intenta capitalitzar electoralment quan, paradoxalment, va manifestar la seva oposició a la construcció d’aquest equipament municipal.

Sí, inauguren l’Escola Bressol Mas Balmanya de Sant Feliu de Guíxols en clau merament electoral, quan fa més 8 mesos que funciona a ple rendiment, i sense haver tingut mèrits per a sortir en la foto.

Possiblement, per salut democràtica i per justícia, aquesta usurpació de mèrits artificials i falsos hauria de supeditar-se també al control de la LOREG i del seu desenvolupament normatiu.
(Article publicat Diari de Girona, el 26 de març de 2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada