diumenge, 27 de febrer de 2011

Un bona iniciativa de La Campana


Llegia la noticia de la iniciativa del Centre de Formació La Campana de Sant Feliu de Guíxols d’impulsar, mitjançant la convocatòria d’uns premis, la dinamització dels negocis i l’emprenedoria dels seus alumnes.

Vaig conèixer en Xavi Campasol, responsable d’aquest Centre, quan jo formava part del Consell Rector dels Sistemes de Qualitat del Port de Barcelona i ell dirigia la seva implantació.

Implantar un sistema nou d’autocontrol de la pròpia activitat, com eren els sistemes de qualitat, en una comunitat com la portuària que, provinent i depenent d’un Ministeri molt arcaic en el seu funcionament com era el d’Obres Públiques, era un repte ambiciós que havia de trencar l’escepticisme amb el que es rebia per part de molts els que formàvem part d’aquest món.

En Xavi Campasol va aconseguir-ho i la seva emprenedoria va col•locar al Port de Barcelona com a pioner i exemple a seguir en la resta d’infraestructures portuàries denominades d’interès general.

Ara, amb aquests premis continua demostrant la seva implicació amb projectes nous i necessaris per a la societat, com són les iniciatives per a polítiques d’ocupació, entre les que pot destacar les denominades d’autoocupació, que poden ser una important font de generació de riquesa puntual.

Va encomanar a l’administració portuària la seva determinació per aconseguir l’anhelat índex de qualitat i poder col•locar al Port de Barcelona a l’alçada competitiva de la resta de ports europeus, i ara és d’esperar que encomani també la seva emprenedoria als diferents grups polítics que competiran per a dirigir els designis de Sant Feliu a partir del maig del 2011.

Avançar en el desenvolupament econòmic i social de Sant Feliu de Guíxols passa per vèncer dinàmiques d’ostracisme empresarial i comercial; i per a cercar vincles de col•laboració entre la iniciativa pública i la privada, com podria ser el cas, si la visió dels responsables polítics locals anés més enllà de les parets que delimiten els edificis municipals, com demostren els compromisos pressupostaris actuals.

Haurem d’esperar al maig!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada