divendres, 18 de febrer de 2011

Desapareix un gran mestre

Una de les meves “obligacions” dominicals era llegir les receptes i recomanacions que en Santi Santamaria publicava al Magazine de La Vanguardia. Fins i tot, en algun moment, en moments molt assenyalats i amb èxit relatiu, m’he atrevit a emular a aquest insigne mestre de la gastronomia mundial.

Va ser a principis dels 80 quan vaig anar per primer cop al Recó de Can Fabes, a Sant Celoni, ja fa molts anys. No recordo el que el meu pare i jo vam menjar. Possiblement ell se’n recordaria, ja que més d’un cop havíem comentat l’univers estrellat en el que s’havia ubicat aquest restaurant.

Desprès, per qüestions professionals, vaig tenir la sort d’haver estar convidat dos cops a gaudir de la cuina d’en Santi Santamaria encara que, suposo que l’evolució que l’havia fet mereixedor de les estrelles Michelin, vull recordar que ja no era el mateix dels principis del 80.

El que sí que tinc clar és que valia la pena visitar aquest restaurant, abans i desprès de formar part de la Galàxia Michelin i que, amb la desaparició en Santi Santamaria, l’art de la cuina perd un gran mestre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada