dimarts, 18 de gener de 2011

Un home anunci que s'anuncia ell mateix

Aprofitant un refredat i la nova Llei Antitabac (amb la que no estic d’acord, no per l’objectiu de la llei sinó perquè continuo pensant que en convivència i en respecte de la llibertat s’avança mitjançant pedagogia i no per imposicions legals), a partir del dia 1 de gener he deixat de fumar i, segur que els meus companys han patit alguna irascibilitat i algun estirabot en el meus procés de “desintoxicació” de nicotina. Disculpes.

És aquest el motiu pel que he fet una pausa i he intentat no traslladar les meves opinions durant uns dies amb la seguretat de que, encara que no volgués, els meus punts de vista podrien tenir un cert to àcid.

Però ja no em puc està i malgrat el perill de traslladar alguna dosi d’acidesa, amb la notícia apareguda a la premsa de que un traficant va oferir droga a l’alcalde de la ciutat, suposo que filtrada per ell mateix en el seu ànim de protagonitzar fetes i desfetes i encapçalar visualment tant un safari urbà a la caça de gats com una ràtzia contra necessitats, m’obligo a dir alguna cosa, com a mínim per a manifestar el meu convenciment de que als polítics, sobre tot locals, els ciutadans i ciutadanes els escollen per la seva vàlua i la seva eficàcia i no pels cops que surten al paper couché.

Encara que la cronologia dels fets fos realment com diu la notícia, i no fruit d’un cert jojoistic deliri inconscient, era necessari deixar a interpretació del lector una falsa situació d’alarma social per estupefaents?

Amb aquest desmesurat afany de protagonisme assumint, en aquest cas, la responsabilitat quasi tècnica dels professionals que han de vetllar per la seguretat dels ciutadans i ciutadanes, no està posant en dubta i en perill les actuacions policials que, ja fa temps, s’estan portant a terme per a eradicar aquests delictes, encara que l’Alcalde no s’hagi assabentat?

Però clar, solucionar un problema no és important; lo important per a qui ha accedit al poder per la mecànica legal i no per la legitimitat electoral, és convertir-se en l’home anunci de la política local que es ven a ella mateix, anunciant que hi ha un problema afegint-hi, alhora, més problemes al ja existent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada