dijous, 30 de desembre de 2010

No ens fan veure la llum


Ni saben a on són, i jo crec que no saben qui són. Ni el què representen ni a qui representen.

El que tinc clar és que cada cop tenim menys en comú. Tinc dubtes si coincidim en els mateixos principis encara que, possiblement, tinguem el mateix objectiu. Però el que és cert que no confluïm en el mateix camí per aconseguir-ho.

Ja estem acostumats a patir mesures dràstiques, ja sabem el que és, amb l’excusa de plantar cara a la crisi, les retallades de salari, les pujades d’impostos, les pèrdues de drets, les privatitzacions d’empreses públiques, les pèrdues de poder adquisitiu, el desballestament sistemàtic de l’estat del benestar o els efectes de l’augment de l’atur però, el que no és de rebut és que, a més a més de que ens obliguin a suportar aquestes decisions a manera de regals enverinats, es riguin a la cara dels que realment les patiran.

L’últim regal del 2010 que ens fa el Govern és la pujada de la llum. No una pujada coincident amb l’IPC, que ja seria desmesurada si tenim en compte els augments irrisoris dels salaris, les pensions o el salari mínim interprofessional, sinó un pujada desproporcionada, quasi irreverent, que ratlla un 10%.

Però és que es permeten el luxe de riure, de ridiculitzar i menysprear als que l’han de patir. Sense manifestar ni rubor ni vergonya ni cap sentiment solidari.

La justifiquen i ens donen la fórmula per assumir-la. Segons el Ministre d’Industria només cal estalviar-se un cafè al mes.

Sap aquest senyor que hi ha gent que no pot ni prendre un cafè? Sap que hi ha treballadors i treballadores, que ara no poden exercir com a tal, que no tenen cap ingrés per a mantenir les seves necessitats bàsiques? És conscient aquest Ministre que per a molts ciutadans 6 euros és una “fortuna”? I com pensa el Govern que pagarà la llum qui ara ja té dificultats per a abonar el rebut?

Amb aquestes mesures de "futur" i aquests arguments no ens fan veure la “llum”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada