dissabte, 18 de desembre de 2010

Home o dona. No té importància


Obvietat de Perogrullo és dir que “les dones són diferents” si les diferències es circumscriuen en elements biològics o físics.

Però, malauradament, quan la Sra. Núria de Gispert, al ser entrevistada als matins de TV3 a l’endemà de ser escollida Presidenta del Parlament de Catalunya va fer aquesta afirmació, no es referia a qüestions físiques, sinó a factors de capacitat, d’eficàcia i d’eficiència en el treball, fent una comparativa, crec que perversa, entre un Parlament dirigit per homes i un altre per una dona, en aquest cas, ella mateixa.

En absolut dubtar de la bona feina que pot fer la Sra. De Gispert com a Presidenta del Parlament de Catalunya, possiblement millor que la dels altres Presidents que ha tingut la Cambra però, és un valor afegit o una garantia d’èxit el que ella sigui una dona?.

Estic convençut de que no és el gènere el factor que ha de caracteritzar una tasca tan important com la de President del Parlament, sinó que són elements com el consens, el diàleg, la moderació o la determinació, alguns dels que han de fer-ho.

Lo més curiós es que la Sra de Gispert, en el decurs de l’entrevista, manifestava el seu rebuig a lleis de paritat o a les quotes presencials per qüestió de sexe, considerant que la participació de la dona o de l’home en la vida pública ha de basar-se únicament en la naturalitat, en la capacitat i en la voluntat de la persona, afirmació en la que coincideixo plenament amb ella.

Crec que ens hem dotat de mecanismes legals per a eradicar les desigualtats per raons de sexe, i si bé és cert que encara falta conscienciació social per al ple desenvolupament dels mateixos, són els càrrecs públics els primers que han de fer visualitzar al conjunt de la societat la nul•la importància que té el fet de que una responsabilitat l’assumeixi una dona o un home.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada