dissabte, 4 de desembre de 2010

Controladors aeris. No és una vaga


No han exercit el dret a la vaga. L’USCA, (Unió sindical de controladors aeris), no ha convocat una vaga, sinó que ha utilitzat maniobres pròpies d’un sindicat corporativista per a prostituir un dret constitucional que empara a tots els treballadors i treballadores.

Repeteixo, no és una vaga. Com a mínim, no és una vaga legal, que és l’únic concepte possible per a exercir aquest dret.

Sense entrar a valorar les reivindicacions d’aquest col•lectiu, la seva acció és del tot reprovable, i no tant sols pel perjudici que ha provocat als milers i milers de ciutadans i ciutadanes, sinó per la traïdoria i la inconsciència amb la que han actuat, posant fins i tot en perill les mobilitzacions que els sindicats de classe hauran de portar a terme i que, sens dubta, respondran a la legalitat, com a protesta per les mesures que el Govern ha aprovat.

Fins i tot, han provocat que el Govern hagi pres mesures de militarització i d’estat d’alerta que recorden a situacions d’anys enrere que un preferiria oblidar.

Però val la pena recalcar que aquest col•lectiu no ha exercit el dret a la vaga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada