dijous, 11 de novembre de 2010

Trindran prou amb la llibreta de l'avia?


Avui, en el Ple Municipal Extraordinari hi havien corredisses i trucades telefòniques. A les 9 faltaven 2 Regidors que donen suport al Govern Municipal i les modificacions pressupostàries que es presentaven no tindrien el suport del Ple. L’oposició era majoria, o millor, el Govern d’estabilitat que va justificar una moció de censura està en minoria aritmètica.

Fins aquí normal el nerviosisme previ a les votacions encara que, sense dubtar de que les absències siguin realment justificades, lamentable la poca importància que el propi Equip de Govern dona a unes modificacions de pressupost que ratifiquen tres afirmacions irrefutables.

  1. El pressupost en vigor, el qual va presentar per la seva aprovació l’actual Equip de Govern i que, paradoxalment, va merèixer la seva pròpia abstenció, era un pressupost curós, real i que responia a les necessitats de l’Ajuntament.
  2. La incapacitat de l’actual Govern per a gestionar políticament aquest pressupost i, per donar resposta a les necessitats reals de la població.
  3. La falta de sensibilitat manifesta de l'actual Equip de Govern vers les inquietuds de la ciutadania.
Com deia el portaveu del PSC han utilitzat els diners de la “cartilla d’estalvis de l’avia” per a solucionar problemes de llum, o per a comprar material d’oficina, i això que “l’avia” tenia el seu raconet per a “impulsar polítiques d’ocupació” o per a “impulsar polítiques de dinamització econòmica i comercial”, per exemple.

Però clar, com passa a les millors famílies, el control pressupostari d’aquesta gran família de 22000 ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols, està en mans de la inconsciència, a l’Ajuntament legalment democràtica, i arriba el moment que es necessita “la llibreta de l’avia” per a cobrir els descoberts conscientment generats i que no responen a allò que realment és d’interès i prioritari.

Ni tan sols han estat capaços d’intentar consensuar aquestes modificacions amb els grups de l’oposició demostrant que allò de “que els 21 regidors hem de treballar junts en benefici de la ciutat” era una fal•làcia de l’alçada d’un campanar.

Amb la seva negativa de negar l’evidència, i de contra argumentar els arguments de l’oposició amb la política de fer oïdes sords, el Govern Municipal ha convertit aquest Ple Extraordinari celebrat avui en un debat infructuós que l’únic que fa és generar desafecció política i desencís.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada