dissabte, 27 de novembre de 2010

La millor defensa de la democràcia, és anar a votar.


L’altre dia, durant la celebració del Ple Ordinari, el Grup Municipal Socialista va presentar una moció d’urgència en defensa de la democràcia, argumentant que la millor defensa de l’estat de les llibertats és exercir el dret d’anar a votar.

Durant la campanya electoral tots hem exaltat les bondats de la nostra opció, que la nostra alternativa era la que millor defensarà els interessos dels ciutadans i ciutadanes; hem explicat els FETS d’aquests anys i hem escoltat les promeses d’allò que pensen fer els nostres adversaris.

Però la veritat és que poques vegades hem escoltat que es defensi el sistema democràtic. Molt poques vegades he llegit a la premsa que els dirigents polítics haguessin fet esment al dret d’anar a votar amb l’objectiu de defensar el sistema.

Com dèiem l’altre dia, el arbres no ens deixen veure el bosc, i ens hem dedicat a parlar dels temes puntuals, dels nostres partits, i ens hem oblidat del conjunt, dels sistema.

I el sistema, com deia el Ministre Rubalcaba, necessita manteniment, necessita aliment. La democràcia és com un cotxe amb el seu manteniment i les seves revisions periòdiques per a tenir-ho sempre en perfectes condicions d’ús.

La revisió de la democràcia, com a mostra de que el sistema funciona, és produeix quan els ciutadans i ciutadanes dipositem lliurement el vot a l’urna.

És el moment quan demostrem a aquells que no creuen en la democràcia, i que fins i tot tenen la poca vergonya i la frivolitat de presentar-se a uns comicis democràtics, que el sistema democràtic és el que volem i que és l’únic que defensa la llibertat i la voluntat de la majoria.

Anar a votar és un dret però també és un deure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada