dijous, 11 de novembre de 2010

Incapacitat + manca de sensibilitat i voluntat política


Dia d’Eleccions Sindicals a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols a on els treballadors i treballadores de l’Ajuntament escullen als que seran els seus representants durant quatre anys.

Per a la mateixa hora el Govern Municipal convoca un Ple Extraordinari i Urgent, a celebrar a la sala a on estava previst celebrar aquestes eleccions que s’han de relegar al vestíbul de l’Ajuntament, amb l’objectiu d’aprovar la modificació pressupostària per l’aplicació del Reial Decret que ha suposat la retallada salarial dels treballadors i treballadores municipals.

El Govern Municipal (CiU, Tots x Sant Feliu i Amics) voten a favor i els Grups de l’oposició (PSC, ERC i ICV) manifesten la seva disconformitat.

Els arguments del vot afirmatiu fàcils i simplistes, impropis de qui governa un Ajuntament i que només sap amagar la seva incapacitat rere la responsabilitat inculpatòria d’altres: “Estem aplicant una Llei que han aprovat vostès

Nosaltres no. Els Regidors del Grup Municipal Socialista no hem aprovat cap llei; ni tan sols l’hem aprovat els militants socialistes. Aquesta Llei s’ha aprovat en el Congrés dels Diputats, a on sí que estan representats tots els Partits Polítics, entre ells CiU, part del Govern Municipal de Sant Feliu de Guíxols.

S’han d’aplicar mesures contra la crisi, cert, i el President Rodríguez Zapatero, amb la responsabilitat de Govern que li pertoca ha decidit que, entre d’altres, una sigui la retallada salarial als funcionaris.

Com a mínim, Zapatero ha manifestat que és una mesura que no li agrada. El perill és quan alguns partits a l’oposició, entre ells CiU, manifesten que voten en contra perquè són mesures insuficients.

Molts són els arguments que justifiquen el vot contrari a la modificació pressupostària que ha plantejat el Govern Municipal i han aprovat els Regidors de Tots x Sant Feliu, CiU i Amics; però tots és poden resumir en un. La manca de voluntat política per a fer una interpretació del Decret que permeti minimitzar l’efecte negatiu de l’aplicació.

El Govern Municipal ha obviat totes les possibilitats que hi han en el marc de relacions laborals.

El Govern Municipal ha deixat de banda la negociació amb el Comitè d’Empresa i la Junta de Personal d’aquestes possibilitats, com ja s’ha fet en altres administracions.

El Govern Municipal s’avança, tot i sabent que el Tribunal Suprem ha portat aquesta mesura al Tribunal Constitucional, podent esperar al 31 de desembre per a aplicar-la, com a mínim per una qüestió de formes.

El Govern Municipal no aclareix a on destinarà l’estalvi indirecte que representa aquesta mesura en la despesa corrent. (Segur que si aquest estalvi es dediqués a polítiques d’ocupació aquesta aportació mereixeria un menor rebuig dels treballadors i treballadores municipals però, malauradament, la partida de polítiques d’ocupació ha sigut fruit d’una modificació que l’ha deixat sense dotació pressupostària)

En resum, el Govern Municipal ha mostrat, un cop més, la seva incapacitat que ara acompanya d’una veritable manca de sensibilitat i de voluntat política.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada