dissabte, 23 d’octubre de 2010

Els treballadors de CESPA aposten per una ciutat neta

La vaga dels treballadors de l’empresa concessionària de la neteja i recollida d’escombraries de Sant Feliu de Guíxols, CESPA, ha estat desconvocada i, aparentment, la ciutat torna a la normalitat, situació per la que ens hem de felicitar, sobre tot els ciutadans i ciutadanes que, a la fi, són els que poden patir les conseqüències directes del conflicte.

I sempre passa el mateix. Quan un conflicte finalitza amb acord, tothom es vol posar les medalles de la bona gestió que s’ha fet per solucionar-ho; però ningú vol assumir la responsabilitat de la seva provocació, i amb aquesta actitud d’oblit, difícilment es poden treure conclusions per a evitar que el conflicte torni a reproduir-se.

Avui mateix, dia de la celebrada desconvocatòria, ja alguns mitjans de comunicació, es de suposar que utilitzant només fonts empresarials o municipals, culpabilitzen als treballadors de la convocatòria, titllant-la tàcitament d’injustificable, i donant una informació conscientment incompleta sobre els veritables motius del conflicte.

Perquè les motivacions de la convocatòria de vaga no eren salarials, ni fruit de reivindicacions laborals de caire social. Ni tant sols eren els expedients sancionadors que l’empresa havia obert als delegats de personal. (Només cal informar-se de les dates i dels plantejaments)

Paradoxalment per a alguns que, malgrat la seva responsabilitat sobre aquest servei s’allunyen de la realitat i no han volgut veure més enllà de la convocatòria , els treballadors de la neteja viària i de recollida d’escombraries van convocar la vaga reclamant un canvi organitzatiu amb la finalitat de que la ciutat estigui realment neta, de manera habitual, i no responent només a les queixes puntuals dels veïns quan la brutícia els fa reclamar oficial o extraoficialment.

Perquè no es pot oblidar que els treballadors de l’empresa són ciutadans de Sant Feliu, viuen a Sant Feliu, coneixen Sant Feliu i volen un Sant Feliu de qualitat com a ciutadans i com a professionals que són.

I el que han reclamat ha sigut això. La implicació de l’empresa i dels responsables municipals per a que apostin per un millor servei, amb més personal (creació de llocs de treball) i millor distribució de la jornada.
Seria fàcil intentar capitalitzar, des de la política local, l’èxit de la convocatòria i posterior desconvocatòria.

Des de l’oposició, fa dos mesos es va avisar que la ciutat patia greus deficiències en el servei de neteja viària i recollida, recollin el menyspreu i l’insult per part de l’Equip de Govern.

L’Equip de Govern podria dir que ha incidit positivament en el desenvolupament del conflicte, quan tots saben que la seva implicació ha sorgit de la pròpia convocatòria ja que, aparentment, no li havia donat cap importància.

Fins i tot l’Alcalde de la ciutat podria dir que la carta que va enviar (de manera deplorable i reprovable si és cert) al Departament de Treball per a què declarés il•legal la vaga ha tingut incidència positiva; o que el Comitè d’Emergències Municipal ha sigut transcendental (?)

Però el veritables protagonistes i que han demostrat la seva implicació amb la ciutat han sigut els treballadors i treballadores, als quals vull reconèixer el seu exercici de responsabilitat que, esperem, hagi també arrelat en l’empresa i en el responsables municipals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada