dimecres, 1 de setembre de 2010

Quin és el límit?

Va ser un vist i no vist. En menys de quatre hores, el Govern de la ciutat ha donat un pas de gegant per a lluitar contra l’Estat del Benestar i eliminar alguns dels serveis que l’Ajuntament ja estava prestant a la ciutadania.

Només van ser necessaris uns minuts per a què, sense sensibilitat, amagats rere arguments de fàcil verbalització però dubtosament sostenibles, l’actual Govern de la ciutat decidís no escoltar als ciutadans i ciutadanes i, votant en contra de les mocions presentades pels Grups Municipal de l’oposició, treies del catàleg de serveis municipals el Transport Escolar, l’Oficina de Català i el Servei de Mainaderes.

No van utilitzar la imaginació ni van fer cap esforç reial per a trobar solucions; simplement, de manera pueril i simplista, es van limitar a justificar la seva decisió culpabilitzant la crisi i a les mesures que han aplicat els “socialistes” per a combatre la difícil situació econòmica.

Amb set mil euros ja hi hauria prou per a mantenir l’oficina de català però els necessiten per encarregar estudis externs que podrien fer els tècnics municipals, o per a fer publicacions de discutible rendibilitat general, o per a fer algun “refrigeri”.

Segons el Govern Municipal, la necessària immersió lingüística i les desenes de persones que utilitzaven aquest servei no tenen cap importància.
Seria suficient dimensionar el Transport Escolar al nombre d’usuaris. Només es tracta de cercar solucions viables per a que els nois arribin amb vehicle públic a la porta dels instituts. No val la pena. La seguretat i la garantia de que els escolars arribin a l’institut no té importància; val massa diners i s’ha d’estalviar, encara que fos un servei ja pressupostat.

I contribuir la conciliació de la vida familiar i laboral no és un objectiu de l’Ajuntament, per això el servei de mainaderes, segons titlla l’Equip de Govern de servei elitista i particular (mentida), és un servei prescindible (mentida), pel que no arriba subvenció (mentida).

La decisió d’eliminar aquests tres serveis és un fet però, amb aquestes argumentacions fàcils, quin és el pròxim servei que l’Equip de Govern pot considerar no important.

El d’igualtat entre homes i dones?, precisament quan la violència de gènere continua sent una de les principals lacres de la societat. O l’educació viària?, quan està demostrat que la prevenció d’accidents en la principal eina per a lluitar contra els accidents de trànsit. O la mediació social?, quan la pluralitat racial i de costums fa necessari implantar elements per a aconseguir una plena convivència. O la seguretat?

A on posarà aquest Govern Municipal el límit de destrucció de serveis consolidats. Clar, de nova implantació, ni parlar-ne.!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada