diumenge, 5 de setembre de 2010

I una de servei de mainaderes


Servei excel•lent, referent i model a seguir com a complement del servei d’educació i com valor afegit a la necessària conciliació de la vida familiar i laboral.

Aquests són els arguments que utilitza l’oposició municipal per a defensar la continuïtat dels servei de mainaderes.

Servei particular, elitista i massa car, són els arguments que utilitza el Govern Municipal per a justificar la voluntat de desmantellar el servei de mainaderes.

Entre mig, justificacions falses que amaguen la decisió d’eliminar el servei.

-“No arriba subvenció per a mainaderes”. MENTIDA! Segons el “contracte programa” per als Ens Locals de la Generalitat de Catalunya arriba una subvenció de 98.000 euros per a suport a famílies en situació de vulnerabilitat.

-“Només poden entrar en aquest programa famílies en ric d’exclusió socialMENTIDA! Segons el mateix contracte programa un dels punts diu: “Contribuir a pal•liar diferents problemàtiques com són, dificultats de conciliació de la vida laboral, personal i personal”

-“Amb els diners que arriben de la subvenció no és pot atendre el servei de mainaderes”. MENTIDA! Arriben 98.000 euros de subvenció. Els pares paguen, aproximadament, 71.000 euros, i estaven disposats a pagar més. El servei de mainaderes costa a l’Ajuntament 135.000 aproximadament. Diferència, 34.000 euros.

-“Amb la nova Escola Bressol es cobreix la totalitat de les necessitats i de la demanda del servei de mainaderes”. MENTIDA! Pel servei de mainaderes passen, aproximadament, 40 nens i no hi ha lloc material, ni logística per a donar cobertura a la demanda.

Lògicament, aquí sí que s’han de fer altres apunts, desprès de les afirmacions que s’han fet des de l’Equip de Govern, tant de manera pública com privada.

La nova Escola Bressol, defensada, impulsada i aconseguida per l’anterior Regidora d’Educació Jùlia Vendrell, va tenir el vot en contra del Grup Municipal de CiU, “perquè no era necessària”.

La Regidora d’Educació Jùlia Vendrell sempre ha defensat la continuïtat del Servei de Mainaderes, mentre hagués demanda, en contra d’alguns dels Regidors que ara estan al Govern.

La Regidora d’Educació Julia Vendrell va mantenir els denominats Espais que es donaven a l’Escola Bressol Oreneta, dimensionats a les necessitats reials del propi servei. El servei ha continuïtat amb racionalització i èxit.

Mai s’ha impulsat un acomiadament improcedent a l’Escola Bressol. Els famosos psicòlegs va ser el primer nyap, que no l’ùnic, que ens vam trobar al juny de 2007, amb una sentència condemnatòria contra l’Ajuntament que dirigia Convergència i Unió. I així, sense embuts i amb documents, es va explicar als pares en una assemblea multitudinària a la mateixa escola.

I mai s’ha acomiadat a un treballador de l’Escola Bressol. La racionalització del servei va obligar a modificar un contracte que, de manera coherent i lliure, el treballador no va acceptar.

Tot això està documentat i és indigne que un Govern utilitzi la mentida per amagar les seves malifetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada