diumenge, 12 de setembre de 2010

El xantatge de Ryanair


Era previsible i així vam comunicar-ho, quan era Secretari General del Sindicat de Transports, Comunicacions i Mar de la UGT, al llavors President de la Diputació de Girona Carles Pàramo.

Les subvencions que l’Administració donava a l’empresa Ryanair per la seva implantació a l’aeroport de Girona ens portarien, tard o d’hora, a un permanent estat de xantatge. I les previsions són, ara, una realitat.

L’aeroport de Girona ha crescut i s’ha consolidat al voltant d’aquesta empresa, convertint Ryanair en una companyia que exerceix el monopoli dels vols en aquesta infraestructura aeroportuària. I el seu president n’és plenament conscient d’aquesta situació de privilegi.

És aquest el motiu pel que es pot permetre actuar des de l’amenaça exigint, més que demanant, millores en els seus acords amb l’Administració, col•locant l’espasa de Damocles d’abandonar l’aeroport gironí sinó es respon positivament als seus plantejaments.

És cert que una possible marxa d’aquesta companyia tindria una incidència negativa en el desenvolupament econòmic i social de les comarques gironines però, cal preguntar-se, veient les actituds i actuacions, en molts casos caricaturesques, dels seu president, si la potencialitat de Girona s’ha de veure supeditada a aquesta situació exigent de la companyia que ens posa a un pas del ridícul, perquè no es pot oblidar que parlar de Ryanair a Espanya, es parlar de l’aeroport de Girona.

Entre d’altres “lindezas”, hem passat, i si l’Administració no pren mesures correctores continuarem a pitjor, de demanar més subvenció a eliminar les taxes aeroportuàries, passant per la proposta de viatjar a peu dret o, de pagar per la utilització dels serveis o, últimament, d’eliminar els copilots, el que representa valorar econòmicament, i a la baixa, la seguretat dels passatgers.

Clar, una empresa que en aquest moment ja pot afirmar que ha desbancat a la que era companyia bandera espanyola Iberia, es pot permetre fer qualsevol tipus de proposta, per més ridícula que sigui; i si a més a més, té la complicitat i l’ajut de l’Administració per a mantenir el seu estatus monopolitzador, no seria d’estranyar que aconseguís algun dels seus patètics objectius.

Crec que Ryanair necessita un fre, i és l’Administració la que ha de posar-li.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada