dijous, 5 d’agost de 2010

Un kit-kat del 5 de d'agost al 31 de jiliol


Ha sigut un kit – kat de uns dies, els que ha durat la Festa Major, a on l’activitat municipal s’hauria de centrar en un dels esdeveniments més importants de la ciutat.

Però sempre hi ha qui vol tenir un protagonisme que no li correspon, obviant el fet de que en un Festa Major el principal protagonisme dels polítics s’ha de traslladar al ciutadà, i l’únic objectiu polític ha de ser, exclusivament, que els ciutadans i ciutadanes, propis o forans, gaudeixin de la festa amb les celebracions, concerts, balls, exposicions, fires i focs d’artifici que envolten qualsevol festa gran, de qualsevol població.

Sense oblidar altres activitats, destacar el pregó, valorat molt positivament, i només enterbolit per l’afany telepredicadorista del polític que va obrir l’acta; una fira que, com sempre, ha sigut el punt de trobada de tots els ciutadans, grans i petits; uns concerts i balls al carrer que van respondre curosament a les expectatives habituals; una festa de joves que s’està convertint en un referent; i uns focs d’artifici, final de festa, que fan fer palès l’efecte crisi.

Va ser la festa, la Festa Major, la festa gran de Sant Feliu, que dirien els bascos. Una festa, esperada festa, a la que s’ha de posar imaginació per a què no es converteixi en un tràmit que l’Ajuntament es veu obligat a organitzar, coincidint amb el dia 1 d’agost.

Per què el dia 1 d’agost, encara que hi hagi algú que s’està plantejant, fins i tot, el canvi de dates de la nostra Festa Major, ha de ser una data obligadament referencial que faci pensar en Sant Feliu de Guíxols de la mateixa manera que parlant del 7 de juliol la ment viatja, inconscientment fins a Pamplona, i que el dia 4 d’agost es pogués entonar allò de “pobre de mi, pobre de mi, que s’han acabat les festes de Sant Feliu"

Estic pensant que, amb tota seguretat, ens aniria molt millor si els responsables polítics municipals actuals haguessin decidit fer un kit-kat d’acció, o de no actuació, entre el 5 d’agost i el 31 de juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada