dissabte, 7 d’agost de 2010

Prestamisme laboral, NO

Sembla que l’Equip de Govern Municipal de Sant Feliu de Guíxols pensa que l’Ajuntament és el seu “cortijo” i que pot fer i desfer allò que cregui convenient amb els treballadors i treballadores que conformen la plantilla, obviant normatives legals, negociacions encetades i drets consolidats.

És cert que desprès de quasi tres anys compartint tasques de Govern podíem intuir quina seria la seva manera d’afrontar la política de recursos humans que, amb l’objectiu de modernitzar i millorar el servei als ciutadans, havia començat a aplicar l’anterior Govern Municipal però, la veritat, no esperàvem una demostració tan clara de falta de capacitat de negociació per a arribar a acords com la que han demostrat aquests dies, sobre tot pel fet de que una gran part dels actuals gestors polítics són empresaris.

Arrel del conflicte al voltant de la Brigada Municipal, a on els treballadors d’aquest col•lectiu es neguen legítimament a fer serveis extraordinaris mentre no s’apliquin els acords adquirits amb l’anterior Govern fruit de la negociació col•lectiva sectorial lligats a la productivitat (segons marca el vigent pacte de condicions de treball), l’actual Equip de Govern es planteja dos escenaris.

Un, que els 30 treballadors contractats a través dels Plans d’Ocupació per a desenvolupar projectes concrets facin la feina que han de fer els operaris de la Brigada. Sembla que l’Alcalde, desprès que l’oposició avisés a l’anterior Ple Municipal Ordinari del perill de perdre la subvenció per a aquests treballadors si se’ls destina a fer altres tasques diferents de les que són objecte del projecte, descarta aquesta possibilitat.

I dos, contractar puntualment treballadors temporals a través d’un altra empresa, per a suplir la feina que han de fer els operaris de la Brigada, utilitzant el material municipal. Clar exemple del denominat i tipificat com il•legal, Prestamisme Laboral, greu precedent per al conjunt de la plantilla municipal i perillós camí que només pot alimentar la precarietat

Malauradament, amb conscient irresponsabilitat, aquest és l’escenari amb el que s’han trobat els treballadors de la Brigada i que, al meu entendre, mereix una resposta assenyada.

No és molt més positiu negociar per a arribar a acords satisfactoris que, a més a més en aquest cas, ja estan presos?. Segur que sí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada