divendres, 6 d’agost de 2010

MIXINOCAT, nou Pla d'Emergència


Res més lluny de la meva intenció fer broma amb la gens desitjable, però possible, activació dels diferents Plans d’Emergència previstos per a salvaguardar la integritat dels ciutadans i ciutadanes.

És un fet constatable la diligència i professionalitat dels responsables municipals de Sant Feliu de Guíxols quan és necessari posar en marxa els mecanismes d’actuació previstos en aquests plans.

Recordar les actuacions quan es va activar el NEUCAT ara fa uns mesos, a on l’acurada praxis professional dels tècnics de protecció civil i de seguretat van evitar que les repercussions de l’anomenada nevada del 8 de març, tingués uns efectes molt més perjudicials dels que ja va tenir, no només activant el protocol reglat, sinó adequant-se també a les necessitats puntuals no previstes que anaven sorgint.

Per això estic segur que l’activació del “protocol” el proppassat dia 3 d’agost, arrel la possibilitat que hi hagués una “pantera” campant lliurement pel municipi, era la correcte.

Clar, el gran i majestuós felí es va convertir en un simple gat, (per no ser pantera, no menys majestuós), i la desitjada foto de rifle i salacot amb la que algú ja somiava encapçalar els titulars de la premsa, va tenir una frustrant i mínima repercussió mediàtica.

Però això sí, els que escoltàvem Radio Sant Feliu i la retransmissió dels fets d’en Sé, ens vam sentir a la pell de l’Alcalde, vivint en primera persona la seva dedicació per haver deixat el seu negoci en un dia de tanta feina (paraules d’en Sé), el seu interrogatori molt incisiu a la turista que va donar la veu d’alarma (paraules d’en Sé), o el seu anar i venir constant.

Una veritable “emergència”, s’ha de dir, per ser una qüestió gens habitual que una “pantera” (que va ser gat) es passegi tranquil•lament pel nostra territori, com tampoc ho és una nevada a Sant Feliu de Guíxols o que un temporal i unes precàries instal•lacions deixin sense llum a una població durant cinc dies.

La diferència es que en aquell cas va haver una veritable EMERGÈNCIA en majúscules, que s’havia de gestionar, i en aquest cas “l’emergència” era en minúscules. Com comparar una pantera amb un gat!.

Ara que, en previsió de possibles situacions d’aquet tipus que es poguessin produir, i per a tranquil•litat del propi ego del Sr. Alcalde, a lo millor seria positiu afegir als Plans d’Emergència que la Generalitat de Catalunya té en els seus protocols de Protecció Civil (PLASEQCAT - industries químiques, INFOCAT - focs forestals, INUNCAT - inundacions, TRANSCAT - mercaderies perilloses, NEUCAT - neu, ALLAUCAT - allaus, AEROCAT - emergències aeronàutiques, CAMCAT - contaminació aigües marines, SISMICAT - sismes, RADCAT - risc radiològic), un pla específic per a preveure i miniminitzar les conseqüències d’un fet com el del “gat” del dia 3.

El MIXINOCAT, en previsió de l’aparició de gats amb aparença perillosa; com a mínim donaria l’oportunitat de gestionar l’activació d’un protocol d’emergència per a sortir a la corresponent foto.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada