divendres, 6 d’agost de 2010

Era puta o no era puta, Sr Mas?


Era a principis del 2005 quan el President Maragall afirmava que el gran problema de CiU s’anomenava 3% i ara es demostra que el llavors President de la Generalitat de Catalunya es va equivocar, que és cert que existia un problema, però que el nom no era 3, sinó 4%.

Escoltant les declaracions d’en Artur Mas, això no té cap importància, malgrat que la Comissió Parlamentària i l’Agència Tributària arribin a la conclusió de que Convergència Democràtica de Catalunya va cobrar comissions per adjudicacions d’obra pública quan Convergència i Unió governava la Generalitat de Catalunya.

Per a l’Artur Mas el més important no és el delicte que, segons Hisenda, és un fet constatable. El líder de CiU, sense negar el delicte, s’escuda en que no hi han proves que demostrin que el seu partit ha rebut un finançament il•legal, provinent d’un fet delictiu per a, immediatament, excusar-se dient, amb la boca petita, allò de que “jo no soc coneixedor de si ha hagut finançament irregular al meu partit”, difícil de creure si és, com és, el màxim responsable de Convergència Democràtica de Catalunya.

En el difícilment creïble supòsit de que el Sr. Mas no tingués constància del delicte, cal preguntar-se si això l’eximeix de la seva responsabilitat, ja que com deia la periodista María Antonia Iglesias, tot i analitzant els arguments dels últims imputats de corrupció del PP, és igual que hi hagin proves judicials que es descartin per qüestions tècniques, i és igual que el qui posa al descobert una trama de corrupció també estigui imputat, el realment important és que hi ha suborn i corrupció. Com deia aquesta periodista, cal preguntar-se allò de “és puta o no és puta?” amb independència de si l’agafes “in fraganti”, cobrant el 4% del preu del llit.

Però el que crec més greu és la desafecció política que alimenta, amb la seva actitud, una persona que aspira a ser el President de la Generalitat de Catalunya i que, sense embuts i encara que sigui per a cobrir les formes, renuncia a la seva responsabilitat negant-se a investigar uns fets que li afecten directament, i que possibilitaria portar davant la justícia a tots els implicats, encara que la seva relació política i personal amb el Sr. Mas i amb Convergència pugui ser molt estreta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada