dimarts, 13 de juliol de 2010

Jo jo, acabo d’arribar

Era l’any 2007 i quatre grups polítics (PSC, TxSF, ERC i IC-V), fent-se ressò de la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols de treure del Govern Municipal al fins ara partit majoritari, CiU, van decidir formar un quatripartit que acabés amb el desgovern que existia fins el moment.

Quasi tres anys va durar aquest fructífer projecte, fins que el 12 d’abril d’en guany, TxSF i CiU, amb el líder del grup AMICS decideixen amagar-se rere la legalitat, que no legitimitat, i forçar un canvi de Govern encapçalat pels fins ara socis de Govern (TxSF).

Res a dir; ja s’ha dit, argumentat i justificat el lamentable fet i els esdeveniments posteriors i tocarà, quan sigui el moment, que les urnes tornin a emetre el seu judici, i valorin les actituds d’uns i dels altres.

El que ha de fer l’Alcalde de la ciutat i el seu Govern és treballar i complir amb allò que es va comprometre a fer quan va assumir la responsabilitat de governar mitjançant una moció de censura.

S’ha de dir que l’actual alcalde té una avantatge, encara que no li agradi, que no sap o no pot aprofitar. Ha governat durant quasi tres anys, amb responsabilitat de gestió per delegació, tant personal com de grup polític (TxSF), i ara no pot dir allò que li agrada insinuar de manera simple de que jo “acabo de llegar”, com diu la cançó.

Aquests dies, a la premsa, surt la notícia de que existeix un greu problema de seguretat a la Deixalleria Municipal, que afecta tant a la integritat d’usuaris com de treballadors i, de manera incoherent, l’Alcalde manifesta públicament que els culpables del problema és l'anterior Govern Municipal encapçalat pel PSC i que la solució passa perquè l'Ajuntament construeixi una nova tanca.

Des de la seva incoherència, l’Alcalde té raó. El PSC és culpable d’haver instaurat aquest servei, ara fa ja 14 anys; el PSC es culpable d'exigir a l’empresa concessionària que complís amb els seu contracte, tant en el que es refereix a la gestió com al manteniment, garantint la seguretat perimetral que ha d’anar al seu càrrec (important), amb la reticència dels Regidors delegats que, paradoxalment, eren de TxSF; i el PSC és culpable d’haver marcat un servei de vigilància policial com a mesura preventiva (ara desaparegut?); però sobre tot el PSC és culpable d’haver confiat la gestió política de la Deixalleria Municipal i dels serveis de neteja de la ciutat als Regidors de Tots per Sant Feliu des del primer moment.

I ara l’Alcalde titlla de cinisme al Grup Municipal Socialista!, tirant pilotes fora i recolzant-se en una suposada moció presentada per CiU, ara al Govern, el proppassat 26 de novembre, que val a dir no tenia res a veure amb la situació actual d’inseguretat denunciada i que, coneguda per l’Alcalde per haver format part del Govern, era responsabilitat directa de Tots per Sant Feliu quan ell era Regidor abans de la moció de censura, però que malauradament no va merèixer la mínima atenció per part seva.

Sembla que el Sr. Motas i els regidors de Tots per Sant Feliu hagin acabat d’aterrar a l’Ajuntament, que vulguin tancar els ulls a la realitat de que han format part, amb responsabilitat, a l’anterior Equip de Govern, i que la seva solució per a afrontar els problemes, que ell “joísticament” genera, sigui culpabilitzar al Govern del PSC com ell diu, oblidant-se de que ell mateix i el seu grup TxSF, en formaven part amb un gran protagonisme.

Això sí que és cinisme, justificar el més que demostrat desgovern de l’actual Equip de Govern, sense posar-se vermell, amb un jo no sé de què va, “acabo de llegar”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada