diumenge, 18 de juliol de 2010

El Tupi de l'Horta


Va ser per casualitat. Ni per referències ni per consell. Vam arribar als quatre al Restaurant El Tupi de l’Horta a Lleida escollint el primer d’una llista. I vam encertar.

I això que el camí fins l’establiment no ens feia pensar que es podia trobar un restaurant d’aquest tipus, amb una atenció especial i amb una qualitat que res te a envejar a altres restaurants ubicats en indrets amb molt més glamour. Fins i tot, la calor i un paisatge no agradable ens va fer dubtar de la persona que l’havia escollit.

Però ens vam veure obligats a rectificar i reconèixer que, encara que de casualitat, en Xavier va tenir l’encert necessari.

De tot el que ens va oferir i que vam degustar, m’agradaria fer esment a tres plats que realment mereixen un comentari específic i que vam provar per indicació del xef.

Un espècie de Steac Tartar de tonyina vermella, exquisit; una torradeta de foie fresc amb reducció de Pedro Ximenes, per a mi, sublim; i un peus de porc a la brasa, macerats en cava que en Xavier em va deixar provar (era el plat que havia demant) i que, quan torni a visitar el restaurant, no dubtaré en demanar.

I per a pair, al renunciar a gaudir de postra i per indicació del xef, una sorpresa que, sincerament, desconeixia.

Gin Tònic amb molt de gel, llimona, llima, tònica del “Congo”, angostura, bitter d’api i alguna cosa més, ginebra d’un tipus especial (no recordo la marca), i canyella. I ben remenat per a eliminar els gasos de la tònica. El xef tenia raó: un digestiu deliciós i efectiu.

De veritat, val la pena visitar i gaudir del Tupí de l’Horta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada