dijous, 24 de juny de 2010

Ja són 53


Fa 53 anys que la Mercè, al barri vell de Barcelona, en plena revetlla de Sant Joan, aportava el seu gra de sorra al increment de la natalitat de l’època, jo. La veritat és que no van ser gaire originals en el nom; Josep el pare i l’avi i dia de Sant Joan. Solució?, Juan Josè, Juanjo.

53 anys d’encerts i errades. Possiblement més errades que encerts. I també 53 anys d’alegries i penes. Però 53 anys dels que, fent un balanç, em sento orgullós i, malgrat reconèixer que hagués fet moltes coses de manera diferent, no em penedeixo del seu conjunt.

No pretenc, en absolut, fer una reflexió profunda de la meva vida; ni 53 anys són tants i, la veritat, és que em continuo sentint jove. Però avui, no sé per què, m’han vingut al cap les tres qüestions que em permeten afirmar que fins ara (i espero que continuï sent així durant molts més anys) les meves actuacions quinquagenàries (+3), han respòs a allò que representa la meva escala de valors i que avalen la valoració positiva que faig d’aquests anys.

Família, amics i fidelitat en la defensa dels meus principis.

Des de la responsabilitat, orgull dels meus cinc fills i de les seves parelles però, sobre tot, de la meva dona. (Santa paciència)

Des de la lleialtat, que no fidelitat, entrega als meus amics. Sense pal•liatius ni condicionants, entenent l’amistat com un dels actius més valuosos en la vida d’una persona. Crec sincerament en aquell refranys que diu que qui té un amic té un tresor, per això em reafirmo sempre en aquella frase que li dic sempre a una molt bona amiga, “encara que t’emprenyis amb mi, i fins i tot em deixis de parlar, tindràs la desgràcia de que sempre continuaré sent serè amic teu

I aquí sí, des de la fidelitat, la defensa dels meus principis. Defensor convençut del progressisme mitjançant les tesis del socialisme no pragmàtic; defensor dels drets dels treballadors i treballadores, des de l’activisme ugetista; defensor i practicant de la lleialtat en la militància, en la que no té cabuda cap tipus de transfuguisme; defensor de la llibertat personal des de la convivència i el respecte a la llibertat de la resta; i defensor de la globalitat social, a on les fronteres geogràfiques no siguin més que línees en un paper, i mai diferències de qualitat de vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada