dijous, 6 de maig de 2010

Un atac a l'ètica democràtica

Regidor d’un Ajuntament, ell al capdavant, permet que una trentena de treballadors de la seva empresa a manera de “piquet empresarial” ataqui la vivenda del líder socialista a l’oposició i increpi, insulti i amenaci a ell, a la seva família i a altres regidors socialistes.

Això no és un relat extret de l’expedient del Cas Malaia, és un cas real que ha succeït avui a Sant Feliu de Guíxols, a on el Regidor al Govern i constructor Pere Luque, al veure’s descobert per fer una obra sense la preceptiva llicència, ha utilitzat als seus treballadors per a coaccionar l’acció d’oposició que estan fent els Regidors socialistes.
Clar, s’ha de dir, que això passa quan no fa ni trenta dies que aquest Regidor, ara co-responsable polític d’obres de l’Ajuntament i líder del Grup AMICS, va impulsar una moció de censura juntament amb Convergència i Unió, segon partit més votat, i el grup Tots per Sant Feliu, tercer en nombre de vots i que ara ostenta l’alcaldia.

Demencial, esperpèntic i surrealista, a més a més de vergonyós, és l’espectacle que avui, el Sr. Luque, ha provocat a Sant Feliu de Guíxols, de la mateixa manera que faltes d’ètica i sobrades de mentides han sigut les declaracions que ha fet als mitjans de comunicació per a justificar la seva actuació, sense pensar que aquests mateixos mitjans estaven presents quan ell actuava al capdavant dels seus treballadors i que molts ciutadans han viscut, en primer persona, la incitació que des de primera hora del matí feia.

Mai posaré en dubta públicament, en el desenvolupament de la meva responsabilitat política, la seva capacitat com a empresari; no em pertoca si respecte les regles del joc que afecten a la normativa municipal.

De la mateixa manera que mai faré públiques, en el desenvolupament de la meva responsabilitat política, les meves discrepàncies amb les relacions que te amb els seus treballadors i treballadores i que he conegut professionalment; no toca.

I en absolut, no ho he fet ni ho faré mai tant en el desenvolupament de la meva responsabilitat política ni laboral, és entrar en la provocació i contraatacar responen a atacs personals, familiars i professionals amb els mateixos atacs; és entrar en el joc barroer i brut d’aquells que quan entren en política el primer que fan és esborrar la línea que delimita els seus interessos personals amb els col•lectius.

El que sí em pertoca, en el desenvolupament de la meva responsabilitat política, és posar en evidència la falta de respecte que demostra el Sr. Luque vers les regles del joc democràtic i de l’estat de dret en el desenvolupament de la seva activitat política.

Perquè la coacció contra en Pere Albó, Regidor del Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols per part del Sr. Luque, Regidor al Govern però actuant en defensa dels seus interessos empresarials presents i suposo que futurs, és la clara demostració d’allò que no ha de fer un defensor dels interessos públics escollit democràticament.

Perquè no ha sigut un atac personal, ni tant sols per diferències personals. Ha sigut un atac a les regles d’ètica democràtica que han de regir les relacions entres els grups polítics amb representació, en aquest cas, a l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols.

Han atacat al PSC, però també el Sr. Luque ha atacat, amb la seva actuació, a tots als grups que treballem pels interessos de tota la ciutadania, tant als que estan a l’oposició com als que estan compartint Govern amb ell i que, de manera il•lògica, estan permeten el seu propi descrèdit amb la seva passiva complicitat.

2 comentaris:

 1. no se l'avergonyeix de sempre dir com és de perfecte? Això és personal, res per fer amb l'ajuntament

  ResponElimina
 2. Benvolgut anònim; està completament equivocat. Soc conscient de que no soc perfecte, ni molt menys, i per això, reconec les meves errades. Sempre! I si és necessari demano disculpes.

  Això sí, tinc la consciència tranquil•la perquè quan he portat a terme alguna decisió ho he fet amb el convenciment de que estava fent lo correcte.

  I suposo que no afirmarà que l’actuació del Sr. Luque te justificació?

  Li puc afirmar que jo no tinc res personal amb aquest senyor. Al marge de salutacions obligades per l’educació, he mantingut dues trobades personals amb ell, simplement personals. Per això mai les he fet públiques.

  Els altres creuaments de paraules, cinc si no recordo malament, han sigut dins del marc polític, amb testimonis, i en quatre he estat insultat. Per sort, i creient entendre el seu joc, no he caigut mai en la provocació.

  I per això, m’agradaria creure en les manifestacions de l’alcalde, que comparteixo plenament,quan afirma que les qüestions personals i familiars han de quedar al marge de l’acció política. S’han d’evitar danys col•laterals que incideixin en la vida personal i familiar dels polítics però, malauradament, ni en aquest cas ni en d’altres anteriors (li dic per experiència pròpia) això no s’ha produït. Ara, l’alcalde, té l’ocasió de demostrar-ho.

  En aquest afer protagonitzat pel Sr. Luque no hi ha res personal, com a mínim per part meva ni de cap Regidor del PSC. Però encara que fos així, algú pot justificar que es dirimeixin les diferencies personals amb actes de violència com el que vam viure ahir? Seria com justificar els actes de venjança de Puerto Hurraco i, m’agradaria pensar, que no és el seu cas.

  ResponElimina