dissabte, 1 de maig de 2010

Pressupostos Municipals des de la mineria

Possiblement, la inexperiència de l’actual Govern Municipal, fins ara a l’oposició, i per què no?, la inexperiència de l’oposició, fins fa poc al capdavant del Govern, va provocar que a l’anterior Ple Municipal li sobressin moltes dosis de surrealisme.

Uns veuran a l’actitud autoritària de l’alcalde per a moderar el Ple una demostració d’autoritat i d’altres un exercici d’autoritarisme desproporcionat.

Uns interpretaran com un defecte de forma innocent el que el Govern anomeni, amb noms i cognoms, als membres de l’oposició que han de forma part dels diferents òrgans de control de l’Ajuntament, i d’altres com una intromissió conscient al dret organitzatiu dels diferents Grups Municipals.

Uns entendran que la composició dels cartipàs municipal és una lloa a la transverslitat funcional i d’altres un mirall a la desconfiança entre els diferents Regidors.

Uns no li donaran cap importància a la nul•la participació de les dones en la Junta de Govern Local, i d’altres que és un menyspreu a la igualtat de gènere.

I uns compartiran que l’eficàcia de l’Alcalde i del seu Equip de Govern és directament proporcional a l’hora d’entrar al despatx, i d’altres creuran que aquesta efectivitat i l’eficàcia en la gestió no està tant en quan s’ha d’entrar, sinó en quan s’ha de sortir.

Cadascú, des de la seva responsabilitat i des de les seves empaties, traurà les conclusions que vulgui i ho veurà d’una manera diferent.

Però si en el decurs del Ple, independentment de l’experiència en Govern o Oposició, va haver-hi una lliçó d’incoherència va quan es van aprovar definitivament els Pressupostos Municipals 2010: L’actual Equip de Govern municipal s’abstenia en la votació dels pressupostos que van tirar endavant amb el vot afirmatiu de l’oposició, és a dir, que l’actual Govern Municipal ha de gestionar l’Ajuntament amb uns pressupostos que no li agraden.

Afirmen que és un pressupost amb el capítol d’ingressos “inflat” (FALS) i que no han presentat al•legacions per a no retardar la seva entrada en vigor (FALS, els pressupostos estan al seu poder des del 4 de març, i el termini d’al•legacions finalitzava el 6 d’abril).

I anuncien que durant l’any 2010 es veuran obligats a aplicar modificacions pressupostaries “importants” perquè aquest pressupost està ple de mines, paraula que es va repetir fins a la sacietat i que, amb seguretat, sentirem a dir més d’un cop.

Doncs bé, tal com deia un dels Regidors a l’oposició, això és CERT, aquest pressupost `que va aprovar el Ple Municipal si que té mines, però de les de veta de material preciós i que estan en plena producció, no de les que insinuen, possiblement, per a justificar el seu futur desencert.

Perquè per a aconseguir elaborar un pressupost com aquest, racional, amb una clar criteri de contenció com element axial i que mantingui el necessari equilibri entre la realitat econòmica i social de la ciutat vers els interessos de la ciutadania, s’ha de fer de miner.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada