diumenge, 16 de maig de 2010

Desgovern i manca de lideratge, ara sí

Crec que les paraules de l’Alcalde de Sant Feliu de Guíxols, afirmant que dona per tancat l’esperpèntic serial que ha protagonitzat l’equip que ell encapçala durant aquests dies, i que ha col•locat la ciutat en primera plana mediàtica per uns esdeveniments totalment lamentables i condemnables, no són més que desitjos que responen, únicament, a l’objectiu de rentar la malmesa imatge que, una manca de decisió i de reacció del seu Equip de Govern, ha traslladat a l’opinió pública de tot el país.

Sí, és cert que ha cessat de les seves funcions al Regidor Sr. Luque, però més d’una setmana desprès de que el Sr. Luque protagonitzés un acte de violència que, com totes les accions violentes, mereixen el més profund rebuig, una resposta contundent i una actuació decidida de qui te la responsabilitat de portar-la a terme, en aquest cas, l’Alcalde de la ciutat.

Ho ha fet tard i, el que és més preocupant segons es tradueix de les seves declaracions al llarg dels dies, sense el convenciment de que la decisió que finalment ha pres, era l’encertada i la que havia de prendre immediatament.

Hem vist cóm, argumentant discrepàncies personals, es justificava i es minimitzava l’efecte de la violència física, donant al precursor de l’acta violent el premi de la “sortida elegant del Govern de la ciutat”, com si aquest tipu d’actuació haguessin de tenir reconeixement .

Hem escoltat, bocabadats, com el Sr. Luque justificava les seves actuacions posant en dubta l’honorabilitat, professionalitat i honradesa dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament, amb l’aparent complicitat, per silenci, de tot l’Equip de Govern que, per cert, encara no ha demanat disculpes públiques per aquestes greus acusacions.

Hem sigut espectadors d’un vodevil a on els protagonistes deien i es desdeien, sabien i negaven saber,es cessaven o dimitien, s’acusaven i es lloaven, i tot en un minut de diferència.

I ara, per acabar-ho d’arrodonir, l’Alcalde de la ciutat manifesta la seva intenció de governar amb complicitats de tots els Grups Municipals, entre ells el Sr. Luque, excepte amb el Partit Socialista “ja que ni tan sols ens hem reunit encara amb Pere Albó per fer el traspàs de poders (sic)” .

Recordo que va ser el 12 d’abril quan el Sr. Luque, segons afirma ell mateix, fa alcalde al Sr. Motas mitjançant una moció de censura i, en aquestes circumstàncies, entenc que ha de ser el Sr. Motas i el seu Govern el que prengui l’iniciativa de demanar amb humilitat, no el traspàs de poders que ja s’ha fet per imperatiu legal des del primer dia, sinó l’ajut necessari per a tirar endavant els projectes de ciutat que, segons ells i per estar aturats, van provocar el forçat canvi de Govern.

Clar, això seria provocar la pregunta de què ha fet el Sr. Motas i el seu grup durant els més de dos anys i mig que han estat al Govern de la ciutat (fins el dia 2 de febrer), i reconèixer quins eren, o millor, quins no eren com ja s’han constatat aquests últims dies, els veritables motius del relleu a l’alcaldia.

El que no era, com s’ha demostrat, era manca de lideratge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada