dissabte, 10 d’abril de 2010

Hi eren?

Segons afirmen, no es trobaven a gust, però hi eren. Durant més de dos anys i mig han compartit la responsabilitat de la gestió municipal. El portaveu del Govern Municipal i la primera tinença d’alcaldia estava a les seves mans..

Cada setmana el Consell de Govern, amb la participació activa dels 7 Regidors del PSC, 5 de TSF, 2 d’ERC i 1 d’CV (el PSC en minoria aritmètica), han debatut i consensuat (mai s’hagut de votar) tots el temes. Tots els dimarts, durant més de dos anys i mig, els 7 membres de la Junta de Govern Local, 3 del PSC, 2 de TSF, 1 d’ERC i 1 d’ICV (el PSC en minoria aritmètica) han debatut i decidit allò que es creia millor pels interessos de la ciutat.

I ara resulta que no han participat. Que les decisions controvertides, alhora que coherents, són únicament responsabilitat del PSC que, paradoxalment, no tenia la majoria en els òrgans de decisió, Consell de Govern i Junta de Govern Local, i que repeteixo, es reunien cada setmana amb la finalitat d’assumir decisions col•legiades.

I eren? Segons les actes, sí. Si han sigut conscients, si els ha interessat, o han entès allò que s’ha debatut ja és un altra història.

Un cop més, com sempre, m’han col•locat en el punt de mira de l’acció de govern, intentant utilitzar-me com un dels arguments que ha provocat l’abandonament del seu compromís.

Dos anys i mig d’atacs i difamacions personals, professionals i, fins i tot més greu,familiars, et fan la pell molt dura però, el convenciment d’una correcta gestió i el recolzament dels meus companys de Govern (creia que de tots), a manera d’analgèsic, m’han fet superar els moments d’indignació i de dolor que algunes afirmacions, encara que sense sentit, s’han fet.

Que si el meu auto nomenament com tinent d’alcalde i membre de la Junta de Govern Local va provocar el primer conflicte. (Algú hauria de preguntar al veritable líder de TSF quina va ser la primera i profunda diferència i qui la va provocar). Només dir que la proposta va sorgir del Regidor d’Hisenda, en mans de TSF, i que soc Tinent d’Alcalde des del Ple Ordinari de Febrer del 2010, uns cop TSF ja havia abandonat el Govern. Hi eren?

Que si la gestió de Recursos Humans ha sigut nefasta. Un conveni col•lectiu signat i considerat un dels millors de l’àmbit de l’Administració Local. Un projecte formatiu per a millorar l’atenció al ciutadà. Nul•la conflictivitat col•lectiva. En dos anys, tres conflictes judicials a títol personal, en una organització de quasi 250 treballadors i crec que no fa falta recordar el Ple a on es va tractar un d’ells. Eradicació de la precarietat laboral amb la consolidació, i fins i tot creació, de llocs de treball. Mecanismes de lluita contra la desigualtat de gènere. Etc. Hi eren?

I ara, que si el pressupost està inflat, que l’hem aprovat “d’amagaditis” i que no hi ha contenció de la despesa. Només tres puntualitzacions. Una, la gravetat que implica afirmar que s’han falsejat els ingressos i que, lògicament, hauran de demostrar-ho. Dos, que el projecte de pressupost està en poder de tots els Grups des del dia 4 de març, i que el Ple, al qual van assistir i van abandonar quan tocava parlar de pressupostos, es va celebrar el dia 11 de març. I tres, que el projecte inicial pressupostari al va liderar, fins el dia 2 de febrer, el Regidor d’Hisenda de TSF. Hi eren?

Per a finalitzar dir que les meves responsabilitats com a Regidor sempre han estat a disposició de l’Alcalde Pere Albó, veritable líder i referent democràtic de l’Ajuntament i que desitjo, sincerament, per a benefici de tots els ciutadans i ciutadanes de Sant Feliu de Guíxols que aquest nou projecte, que no coneixem, aporti quelcom positiu.

(Carta publicada al Setmanari Áncora, 9 d'abril de 2010
)

3 comentaris:

 1. Animo juanjo que sabemos que lo esta haciendo lo mejor posible para todos

  ResponElimina
 2. "...Nul•la conflictivitat col•lectiva. En dos anys, tres conflictes judicials a títol personal, en una organització de quasi 250 treballadors...."
  Tu a una banda de taula i la teva dona (per cert matrimoni que se suposa que dormiu junts i per tant la resta d'hores les passes amb ella) a l'altra costat de taula. Un com a patró i ella com a representant dels treballadors ???? això és no haver-hi conflictes?... ah i els conflictes personals no són de temes de treball? què són socials? familiars? o ....laborals? Si tot ho has fet tan i tan bé,per què el teu sindicat UGT de l'administració pública no et dona suport sinó que recolza els treballadors amb els que tens conflicte???

  ResponElimina
 3. Benvolgut amic o amiga anònim, per les teves afirmacions es poden treure algunes conclusions.
  Si ets treballador o treballadora de l’Ajuntament, i possiblement representant dels treballadors, menteixes deliberadament.
  Si parles per la informació que t’han donat, t’han mentit deliberadament.
  Però el que no hi ha dubta, és que no coneixes el món de les relacions laborals o que la teva visió és molt limitada i, segur, interessada.
  A que segur que endevino qui ets o qui t’ha donat la informació?
  Un ha de ser més valent, i donar la cara quan pertoca, encara que estigui dolgut perque no ha aconseguit el que volia.

  ResponElimina