dissabte, 10 d’abril de 2010

Condescendència per a qui vol parlar

Avui, al carrer de la nostra ciutat, una ciutadana em preguntava, indignada i amb sorpresa, per què no la volien deixar opinar sobre si volíem un canvi en el Govern de la ciutat.

He intentat explicar-li els arguments legals i de majories representatives que es van manifestar en el Ple, de manera asèptica, ho asseguro, i sense cap tipus de valoració, però la ciutadana no ho entenia. Reclamava el seu dret a opinar.

És normal, és una ciutadana aproximadament de la meva edat, que va haver de lluitar per a que la deixessin parlar amb llibertat i que creu que les coses es poden canviar amb la voluntat de fer-ho.

Clar, qui ha nascut en democràcia no li dona el mateix valor a la veu del poble que qui ha hagut de guanyar-se-la, o aquells que pensen que contra en Franco vivíem millor,tampoc poden considerar la veu del poble com un acte vindicatiu, com poden fer-ho els que sí necessitàvem dir allò que pensàvem en llibertat, sense encotillaments normatius i legals.

Prego condescendència vers aquelles persones que, com aquesta senyora, reclamen de manera “normativament il•legal” el poder opinar. S'ha d'entendre el seu neguit.

La senyora m’ha fet memòria d’una cançó que molts, ja fa alguns anys, utilitzàvem per a reclamar que la nostra veu fou escoltada.


3 comentaris:

 1. Lo mismo paso en la población de Playa de Aro cambiaron el Alcalde y no paso nada, por cierto me acuerdo que en el dia del cambio se encontraba en el Pleno el actual alcalde de Sant Feliu y muchos dirigentes del PSC.
  Aquello era democratico y lo de sant Feliu no, por favor hacerlo mirar.

  ResponElimina
 2. Anonimo, si hubiesen preguntado al publo de Playa, qué huviesen respondido ? Basta de endeudamiento YA.

  ResponElimina
 3. Enhorabuena por el trabajo que habeis hecho todo el gobierno. Quiero espresamente sacar del grupo de mis felicitaciones a l'asociación de amigos llamados TxSF, pués han renegado de lo hecho al salir del gobierno.
  Mis felicitaciones por tu post Hi eren ? que ha servido de inspiración en los discureos de los Tots en algo tan serio como una moción.
  No tienen letrista ?

  ResponElimina