divendres, 26 de març de 2010

A Sant Feliu, algú té interessos a Endesa


Increïble, però cert. El Ple de Sant Feliu de Guíxols aprovava, amb el vot negatiu d’un Regidor, l’adhesió institucional al Manifest que, amb motiu de la nevada, van consensuar més de 150 Alcaldes de poblacions afectades pel recent temporal de neu i les seves greus conseqüències.

A cap població ha succeït un fet com aquest. L’objectiu del manifest era mostrar un rebuig contundent, alhora que exigir responsabilitats i compensacions, de tots els municipis contra l’actuació de l’empresa d’electricitat que, per raons de manteniment de la xarxa, va deixar a milers de ciutadans i ciutadanes sense subministrament elèctric durant una setmana.

Per coherència i responsabilitat, amb independència de colors i representativitat política, tots els consistoris han coincidit en mostrar, de manera monolítica, la protesta signada pels seus responsables polítics.

A tots menys a Sant Feliu de Guíxols, a on Endesa te un paladí investit de Regidor que prefereix culpar de l’apagada de llum als treballadors i treballadores municipals, als tècnics i als responsables polítics que coordinaven una dispositiu d’emergència que es va posar en marxa per una suposada mala praxis d’Endesa

Crec que va ser una sorpresa generalitzada que el Sr. Luque, un Regidor en actiu, manifestés a l’inici de la seva intervenció al Ple Municipal la seva intenció de votar en contra del recolzament institucional a l’esmentat manifest però, ràpidament, va fer comprensible amb les seves argumentacions el motiu de tanta irresponsabilitat institucional, alhora que no incoherència personal.

Com va dir ell mateix en el decurs de la fatídica setmana blanca i fosca, ell mana en Endesa, destitueix a qui vol i, porta, posa, treu i sostreu necessitats col•lectives, en aquell cas generadors, al seu caprici i amb la objectivitat personal dels seus interessos empresarials.

En el Ple ja va fer un repàs de les poblacions en les que va prestar els seus serveis i la connivència que tenia amb els polítics locals però, esperant que sigui una percepció personal que no real, no puc creure que hagin alcaldes i tècnics dels municipis que ell va nomenar que mostressin aquiescència cega a les actuacions del Sr. Luque i que rebés petons, fos victorejat o que els alcaldes li besessin els peus i que acceptessin, sense embuts, les aportacions del Sr Luque a canvi d’un perillós “no et preocupis, ja ho trobarem més endavant!”. Malauradament per a ell, les genolleres no estan en l’uniforme de l’equip de Govern de Sant Feliu de Guíxols

Clar, és normal que el Sr. Luque no volgués subscriure el manifest. Anava en contra dels seus interessos amb Endesa. Per això havia de desviar l’atenció i culpar a altres.

Si a Sant Feliu no trobava prou negoci, legítim com empresari, era normal que intentés oferir el seu servei a altre client. Com disfressar-ho? Dient que l’Equip de Govern de Sant Feliu no volia els generadors que ell portava. Mentida manifesta, testimoniada per molts ciutadans i ciutadanes i per mi mateix, en primera persona.

Si oferia generadors de manera privada, amb llibreta a la mà per a apuntar les dades i no els podia instal•lar, com disfressar-ho?. Afirmant que l’operatiu tècnic no el deixava, encara que ell ho faria fent servir els seus atributs testiculars. Però quans va instal•lar, de manera altruista, a més dels pocs, molt pocs, que va posar a disposició d’amics?

I si volia actuar de manera unilateral sense sotmetre’s a la necessària coordinació que precisa una emergència com aquesta, i com van fer coherentment altres empreses del seu mateix gremi, com disfressar-ho? Acusant, amb menyspreu, als treballadors i treballadores municipals de falta de competència i de dedicació, no només durant aquesta situació, sinó en el desenvolupament de la seva tasca professional habitual.

Doncs bé, Sr. Luque, la ciutat de Sant Feliu de Guíxols pot estar orgullosa de la professionalitat dels ciutadans i ciutadanes que treballen a l’Ajuntament, de la mateixa manera que aquests treballadors i treballadores municipals poden estar orgullosos, i ho estan, de la col•laboració, comprensió i col•laboració que han rebut i reben de la gran majoria dels guixolencs i guixolenques.

Repeteixo, entenc la complicitat que el Sr. Luque pugui tenir i te amb Endesa, però des de la seva responsabilitat com a Regidor, en aquest moment la seva obligació està en posicionar-se amb la protesta de tota la ciutadania que creu, i així ho diu el manifest, que és Endesa la responsable de la situació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada